1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perussuomalaiset

Kansanedustaja Tiina Elovaara: "Jos Halla-aho valitaan, se on minulle vakavan harkinnan paikka"

Tamperelainen Elovaara puhuisi enemmän vähäosaisista ja tasa-arvosta, vähemmän maahanmuutosta. Puolueloikkariksi hän ei silti aio ryhtyä.

Perussuomalaiset
Perussuomalaisten kansanedustaja Tiina Elovaara
Tiina Elovaaralle puheenjohtajavaalin alusaika on ollut stressaavaa.Matias Väänänen / Yle

Perussuomalaiset päättävät viikonloppuna uudesta puheenjohtajasta. Timo Soinin vahvoina seuraajaehdokkaina pidetään kansanedustaja Sampo Terhoa ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa.

Tamperelaiselle kansanedustajalle Tiina Elovaaralle valinta miesten välillä on selvä. Hän uskoo, että Terho on vakaampi valinta, Halla-aho taas monelle mysteeri.

– Jos Halla-aho valitaan, se on minulle vakavan harkinnan paikka. Onko minulle enää paikkaa Halla-ahon johtamassa puolueessa, miettii Tiina Elovaara.

– En silti ole harkinnut muita puolueita enkä suunnittele loikkaa johonkin toiseen puolueeseen. Täytyy keksiä muuta.

Elovaara uskoo, ettei muitakaan loikkareita juuri ilmaannu. Osa voi jättää politiikan sikseen.

Kuka johtaa kun pomo on pois?

Jussi Halla-aho on sanonut jatkavansa europarlamentaarikkona Brysselissä, vaikka tulisi valituksi perussuomalaisten johtoon.

– Se on hiukan hämmentävää. Ollaanko me hallituksessa vai ei, kantaako hän ministerinsalkkua vai ei, jos tulee valituksi. Onko hän yleensä Suomessa vai ei?

– Kenestä siinä tapauksessa tulee varapuheenjohtaja eli todellinen johtaja, jos puheenjohtaja on poissa, kysyy Elovaara ja haluaa puolueensa pysyvän hallituksessa.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari on ilmoittanut tukevansa Jussi Halla-ahoa. Hänellä on tiettävästi kannatusta varapuheenjohtajaksi.

– Halla-ahon ja Huhtasaaren esiinnostamat asiat eivät ole oman prioriteettilistani kärjessä, Elovaara muotoilee.

– Vähäosaisten asia ja tasa-arvo pitäisi nostaa paremmin keskiöön. Niistä pitäisi puhua enemmän myös julkisuudessa, ja uskon että se vastaisi myös kannattajien ajatuksia.

Tiina Elovaaran mukaan varsinkin maanhanmuutto on vienyt viime aikoina liian paljon huomiota muilta asioilta.

Lue seuraavaksi