Kilpailu sähköasiakkakkaista kiristyy – Suur-Savon Sähkön myynti romahti neljänneksen

Maakunnallinen sähköyhtiö menetti paljon yritysasiakkaita, joiden sähkösopimukset päättyivät alkuvuoden aikana.

sähkö
Voimalinja Pikku Huopalahti
Derrick Frilund / Yle

Suur-Savon Sähkön sähkönmyynti oli tammi-huhtikuussa 484 GWh, mikä on 24,7 % vähemmän kuin samaan aikaan vuonna 2016. Se pudotti myös alkuvuoden liikevaihtoa (52,6 Me) yhdeksällä prosentilla. Alkuvuoden liikevoitto 7,7 miljonaa euroa, 2,5 miljoonaa edellisvuotta pienempi.

– Meillä on myyty paljon sähköä yrityksille toimialueen ulkopuolelle. Tällaisia sopimuksia päättyi samanaikaisesti alkuvuodesta. Meillä ei ollut tarjota kilpailukykyistä sähköä tilalle, hallituksen puheenjohtaja Jaakko Hänninen kertoo.

Hänninen kertoo, että myös moni yksittäinen kotitalous on vaihtanut sähköyhtiötä kilpailun tohinassa.

– Kokemus on sellainen, että jos joudumme nostamaan sähkön siirtohintaa kuten vuoden alussa teimme, kuluttajat vaihtavat herkästi ostopaikkaa, Hänninen kertoo.

Kuluttajille kiristyvä kilpailu näkyy muun muassa kauppakeskuksissa, joissa suuret toimijat kauppaavat aktiivisesti omia tuotteitaan.

Myynti yhdistyy ESEn kanssa

Suur-Savon Sähkö siirtää syyskuun alussa sähkönmyyntinsä yhteiseen yritykseen, jonka se perustaa mikkeliläisen Etelä-Savon Energian kanssa.

– Se tuo meille paljon uusia mahdollisuuksia, kun yrityksissä oleva osaaminen yhdistetään. Ja perusasiakasjoukko kasvaa yli sadan tuhannen, Hänninen muistuttaa.

Suur-Savon Sähkön alueella sähkönsiirto kasvoi reilun prosentin. Lauha alkuvuosi nipisti kaukolämmön kulutuksesta nelisen prosenttia.