Ovi kävi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä – lähtevä pomo puhuu suunsa puhtaaksi

Toimialajohtaja Kati Myllymäki lähtee Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä puolen vuoden jälkeen. Hänen mukaansa henkilöstön sairauspoissaolot ovat lisääntyneet poikkoilevan päätöksenteon ja tehostamistoimien vuoksi.

Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelut
Kati Myllymäki siirtyy Mikkelistä Lahteen vuoden 2017 alusta.
Kati Myllymäki.Petri Vironen / Yle

Suorapuheisuudestaan tunnettu sote-alan asiantuntija Kati Myllymäki ehti olla Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän palveluksessa vain puolisen vuotta, kun hän sai tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Uusi työ Lääkäriliiton toiminnanjohtajana alkaa heti kesäloman jälkeen.

Virkasuhde Päijät-Hämeessä päättyy juhannuksena alkavaan vuosilomaan.

– Juuri olin päässyt perehtymään taloon ja oppimaan työkaverit ja sain johtoryhmän kasaan. Oli se haikea ja vaikea päätös.

Hyvinvointiyhtymä oli kuitenkin asettanut Myllymäelle kuuden kuukauden koeajan, joten työtarjous tuli sopivaan saumaan.

Puoli vuotta hyvinvointiyhtymässä osoitti Myllymäelle, mitä johtaminen on organisaatiossa, joka on jatkuvan talouspaineen ja poukkoilevan päätöksenteon alaisena.

– Henkilökunta on erittäin osaavaa ja motivoitunutta. Toivoisin, että se porukka saisi mahdollisuuden oikeasti keskittyä muutoksen tekemiseen ja palveluiden laadun ja saatavuuden parantamiseen.

Muutos ei synny ilman työtä eikä se tule ihan täysin ilman eurojakaan.

Kati Myllymäki

Myllymäen mukaan hyvinvointiyhtymässä on vielä paljon tekemistä. Tilat pitäisi saada asianmukaiseen kuntoon, sähköiset palvelut pitäisi saada toimimaan ja tietojärjestelmiäkin on vielä kolmea erilaista.

– Muutos ei synny ilman työtä, eikä se tule ihan täysin ilman eurojakaan, huokaa Myllymäki.

Sairauspoissaolot lisääntyneet

Hyvinvointiyhtymälle on tänä vuonna etsitty jo 3 miljoonan euron säästöt. Yhdet yt-neuvottelut ovat jo takana.

Maanantaina hallitus päätti, että yhtymän on vielä etsittävä säästöjä 3,5 miljoonan euron edestä. Virkamiehille annettiin kesäkuun loppuun asti aikaa tehdä esitys säästöistä.

– Onhan se aina vähän yllätys, mitä hallitukselta milloinkin tulee. Vähän on sellainen fiilis, että ne asiat, joita sieltä tulee, eivät aina paranna henkilöstön jaksamista eikä työilmapiiriä. Aika kovassa puristuksessa ovat olleet niin päälliköt kuin henkilökuntakin.

Myllymäki kertoo, että henkilöstön sairauspoissaolot ovat lisääntyneet.

– Työpahoinvoinnin oireita on. Olen käynyt keskusteluja monen työntekijän kanssa, pitääkö vaihtaa työpaikkaa.

Olen käynyt keskusteluja monen työntekijän kanssa, pitääkö vaihtaa työpaikkaa.

Kati Myllymäki

Myllymäki haluaa muistuttaa, että Hyky on 7 000 ihmisen työpaikka ja nämä ihmiset tuottavat hyvinvointia maakunnalle.

– Jos tämä porukka kokee, että heillä ei ole työmahdollisuuksia ja että heidän työtään ei kannusteta eikä arvosteta, niin ei se hyvältä näytä. Miten voi auttaa ihmisiä, jos itse voi huonosti?

Myllymäen mielestä muutos itsessään ei kuormita henkilöstöä. Uusi organisaatio on saanut paljon hyvääkin aikaan. Päihde- ja mielenterveyspalvelut on saatu yhteen ja ne ovat tulossa peruspalveluiden etulinjaan.

Henkilöstö näkee myös positiiviset mahdollisuudet.

– Jos samaan aikaan kuristetaan talous niin, että toiminta alkaa sakata sen takia, niin se on ahdistavaa.

Asiakkaat äänestävät jaloillaan – lasku seuraa perässä

Myllymäen mielestä kuntien ja Hykyn hallituksen pitäisi arvioida taloutta kokonaisuutena ja pitkällä tähtäimellä. Jos palvelujen saatavuus huononee rajusti ja hoitotakuu ei toteudu, niin asiakkaat äänestävät jaloillaan.

– Moni lähtee hakemaan hoitoa maakunnan ulkopuolelta ja sieltä tulee lasku. Muualla hoito ei ole välttämättä yhtään halvempaa vaan päinvastoin.Tavoitellut säästöt eivät toteudu.

Miten voi auttaa ihmisiä, jos itse voi huonosti?

Kati Myllymäki

Myllymäki kehottaa kuntia miettimään, haluavatko ne maakunnan omaa palvelutuotantoa vai ajetaanko se alas yksityisen puolen hoidettavaksi.

– Jos tehdään hyvin lyhytnäköistä säästämistä, voi olla, että muutokset ovat erittäin rajuja ja odottamattomia.