Tiedustelukomitea kiinnostui Trumpin ja Comeyn tapaamisten muistioista ja mahdollisista nauhoitteista

Edustajainhuoneen tiedustelukomitea haluaa kaiken tiedon FBI:n entisen johtajan James Comeyn ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tapaamisista.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey tapasivat Valkoisessa talossa tammikuussa 2017. Kuva: Rex / AOP

Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitea on ilmoittanut haluavansa kaiken mahdollisen aineiston, joka koskee  liittovaltion poliisin FBI:n entisen johtajan James Comeyn ja presidentti Donald Trumpin keskusteluja.

Tiedustelukomitea tutkii Venäjän yhteyksiä Yhdysvaltain viime vuoden presidentinvaaleihin.

Tiedustelukomitea kertoo pyytäneensä Comeylta kaikki mahdolliset muistiinpanot sekä muistiot, jotka liittyvät Comeyn ja Trumpin tapaamisiin. Komitean johtajat ovat pyytäneet myös Valkoista taloa luovuttamaan tutkijoille keskusteluista tehdyt nauhoitteet tai muistiot, jos niitä on olemassa.

Comey kertoi torstaina senaatin tiedustelukomitean kuulemisessa, että hän piti muistiinpanoja Trumpin kanssa käymistään keskusteluista. Hän ehti keskustella Trumpin kanssa yhdeksän kertaa.

Presidentti Trump toisti perjantaina tiedotustilaisuudessaan vanhan vihjauksensa, jonka hänen ja Comeyn keskusteluista saattaisi olla olemassa nauhoitteita. Presidentin mukaan nauhoitteiden mahdollinen olemassaolo selviää lähiaikoina.

Edustajainhuoneen tutkijat haluavat muistiot ja mahdolliset nauhoitteet 23. kesäkuuta mennessä.

Lähteet: Reuters