Hyppää sisältöön

Kyyneliin herkistynyt Timo Soini: Matka oli vaivan arvoinen

Puheenjohtajan tehtävistä syrjään siirtyvä Timo Soini jätti aamukampaan viimeisen piikin jäljelle.

Timo Soini pitämässä puhetta puoluekokouksessa Jyväskylässä lauantaina.

Perussuomalaisten puheenjohtajatehtävät tänään jättävä Timo Soini esitteli jäähyväispuheensa aluksi pitkää aamukampaa, jossa oli yksi piikki jäljellä. Soini sanoi jättävänsä piikin katkaisematta, muistoksi 7 301 puheenjohtajapäivästä.

Omaa poliittista ajatteluaan kuvanneessa puheessa Soini nosti voimakkaasti esiin ihmisarvon ja tasa-arvoisuuden teemoja. Soini totesi ideologiansa kumpuavan SMP:n entisen puheenjohtajan Veikko Vennamon näkemyksistä.

– Kun hän puhui politiikkaa, hän puhui ihmisestä, kun minä puhun politiikkaa, se on tunteesta kumpuavaa ajattelua, joka haluaa olla ihmisten puolella eikä ketään vastaan, sanoi Soini.

Soinin mukaan Perussuomalaiset on merkinnyt hänelle inhimillistä puoluetta, vapauden ja moraalisen selkärangan sanansaattajaa.

Soini totesi viimeisten viikkojen menneen kulunutta 20 vuotta miettiessä. Hän sanoi antaneensa kaikkensa, mutta myös saaneensa paljon puolueväeltä.

– Nyt minusta tuntuu, että matka oli vaivan arvoinen, Soini summasi.

Soini päätti puheensa kyyneliin asti liikuttuneena erityisiin kiitoksiin vaimolleen Tiina Soinille ja perussuomalaisille.