1. yle.fi
  2. Uutiset

Komia lentonäytös täytti Seinäjoen taivaan

Ihmeteltävää riitti myös maankamaralla, kun yleisö pääsi tutkimaan ilmailun siviili- ja sotilaskalustoa lähietäisyydeltä.

ilmailu
Hawk -hävittäjiä Seinäjoen lentokentällä Airshown maanäyttelyssä.
Hawk -hävittäjiä Seinäjoen lentokentällä Airshown maanäyttelyssä.Olli Koski/Yle

Seinäjoella ihasteltiin ilma-alusten täyttämää taivasta, kun Seinäjoki International Airshow rantautui lauantaina lakeuksille. Kyseessä oli tämän vuoden Suomen ilmailuliiton päälentonäytös. Lentonäytöksen ensimmäisenä koneena esiintyi DC-3.

DC-3 -lentokone Seinäjoen lentokentällä.
DC-3 -lentokone Seinäjoen lentokentällä.Olli Koski/Yle

Seinäjoen taivaalla nähtiin myös liitovarjoja, helikoptereita, purjekoneita, taitolentoa ja tietysti hävittäjiä. Järjestäjät odottivat viikonlopputapahtumaan noin kymmenentuhannen hengen yleisöä, mutta heti tapahtuman alettu kävi selväksi, että kävijätavoite tullaan ylittämään.

Purjelentokone ja hinauskone.
Seinäjoki Airshowssa esiteltiin yleisölle muun muassa purjelentotoimintaa.Olli Koski/Yle

Lentonäytöstä olivat lähteneet ihastelemaan myös Laitilan perheen miesporukka Äänekoskelta. Mukana isällä ja pojilla olivat muun muassa retkituolit ja eväät, koska edessä oli pitkä päivä. Eniten odotettiin hävittäjien näkemistä.

Marko Laitila ja hänen poikansa Marius, Albert ja Manuel katsomassa lentonäytöstä Seinäjoen lentokentällä.
Marius, Albert, Marko ja Manuel Laitila olivat lähteneet katsomaan Äänekoskelta asti lentonäytöstä Seinäjoelle.Olli Koski/Yle

– Yleinen kiinnostus tietysti sai tulemaan tänne ja pitihän sitä lähteä hävittäjiä ällistelemään. Siinä on se jokin juttu, kun jalat ovat irti maasta, niin sehän näissä kiehtoo, kertoi perheen isä Marko Laitila.

– Isot lentokoneen, Hornetit sekä isot helikopterit. Koko ja meteli ne on parasta, totesivat Laitilan pojat Marius, Albert ja Manuel yhdestä suusta.

Lue seuraavaksi