Hyppää sisältöön

Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi

Halla-aho vei puheenjohtajanpaikan ensimmäisellä äänestyskierroksella selvin äänin.

Sampo Terho ja Leena Meri onnittelevat puolueen uutta puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa  perussuomalaisten puoluekokouksessa  Jyväskylässä.

Perussuomalaiset ovat valinneet Jussi Halla-ahon uudeksi puheenjohtajakseen. Halla-aho valittiin puheenjohtajaäänestyksen ensimmäisellä kierroksella.

Halla-aho sai äänestyksessä 949 ääntä. Toiseksi tullut Sampo Terho sai 629 ääntä. Leena Meri sai 60, Veera Ruoho 44 ja Riku Nevanpää 8 ääntä.

Kiitospuheessaan Halla-aho totesi, että perussuomalaisissa puheenjohtaja ei tee puoluetta, vaan sen tekevät jäsenistö ja kenttä.

Pelot puolueen valtaamisesta tai hajaantumisesta puheenjohtajanvaalin tuloksena Halla-aho kumosi kertomalla ettei ole puoluekouksessa käymissään keskusteluissa puolueväen kanssa havainnut merkkejä minkäänlaatuisesta junttauksesta.

Halla-aho pitää puoluekokouksessa linjapuheensa uutena puheenjohtajana sunnuntaina.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Laura Huhtasaari

Perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Laura Huhtasaari. Hän sai ensimmäisellä äänestyskierroksella enemmistön äänistä 781 äänellä. Huhtasaari oli Jussi Halla-ahon ehdokas varapuheenjohtajaksi.

Kaksi kautta ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa pitänyt Jussi Niinistö sai 450 ääntä ja hävisi Huhtasaarelle selvästi. Huhtasaaren ja Niinistön lisäksi paikkaa tavoittelivat myös Ville Tavio, Simon Elo ja Jani Mäkelä.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi puoluekokous valitsi Teuvo Hakkarainen. Hän voitti toisella kierroksella vastaehdokkaansa Arja Juvosen äänin 636 – 372. Kolmanneksi puheenjohtajaksi valittiin Juho Eerola. Hän sai kolmannen puheenjohtajan vaalin ensimmäisellä kierroksella selvän enemmistön, 428 ääntä.

Kaikki valitut varapuheenjohtajat kuuluvat perussuomalaisten maahanmuuttokriittiseen siipeen.

Puoluesihteerinä jatkaa Slunga-Poutsalo

Perussuomalaisten puoluesihteerinä valittiin jatkamaan Riikka Slunga-Poutsalo. Slunga-Poutsalo sai  toisella äänestyskierroksella 781 ääntä. Slunga-Poutsalon vastaehdokkaana toisella kierroksella ollut Jarmo Keto sai 707 ääntä. Puoluesihteerin paikkaa tavoitteli kuusi ehdokasta.