Halla-ahon valinta hätkähdytti oppositiota – vasemmistoliitto vaatii uusia vaaleja

Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten johtoon sai poliitikot kommentoimaan aihetta nopeasti.

Jussi Halla-aho
Jussi Halla-aho on perussuomalaisten uusi puheenjohtaja.
Jussi Halla-aho on perussuomalaisten uusi puheenjohtaja.Mikko Vähäniitty / Lehtikuva

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on jo valmis järjestämään uudet vaalit Jussi Halla-ahon perussuomalaisten puheenjohtajaksi valinnan takia. Andersson twiittasi heti valinnan jälkeen, että PS:stä tulisi nyt entistä selkeämmin rasismilla ratsastava oikeistokonservatiivipuolue.

Myöhemmin Andersson ehti pohtimaan keskustan ja kokoomuksen todellisia arvoja ja sitä, kuinka hallituksen muut puolueet ovat valmiita jatkamaan työtään Halla-ahon kanssa.

Samaa kysyi oppositiota edustavien vihreiden kansanedustaja Krista Mikkonen omassa twiitissään.

Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Ville Niinistö on Li Anderssonin kanssa samoilla "uudet vaalit" -linjoilla.

Myöhemmin Niinistö lähetti tiedotteen. Siinä hän toteaa, että nyt on menossa vaihe, jossa testataan hylkäävätkö kokoomus ja keskusta vallan takia suvaitsevan ja tasa-arvoa tavoittelevan aateperintönsä.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki taas muistutti Timo Soinin (ps.) lauseesta, ettei rasismista tuomitulla ole tilaa puolueessa ja jatkoi kysymällä "Miten hallitusyhteistyössä?"

Rinne: Kuuntelen tarkkaan Halla-ahon linjapuhetta

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti kommenttinsa Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Rinteen mukaan PS on nyt Jussi Halla-ahon johdolla käpertymässä Euroopan unionin ja maahanmuuttajien vastustamiseen.

Lisäksi Rinne huomautti, että Halla-ahon linja poikkeaa täysin Timo Soinin edustamasta ihmisarvon jakamattomuuden ja tasa-arvon sekä ihmisoikeuksien linjasta.

Nyt Rinne keskittyy odottamaan ja kuuntelemaan Halla-ahon linjapuhetta perussuomalaisten puheenjohtajana.

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma taas totesi Halla-ahon jytkyn tuovan jälkiaaltoja. Samalla hän arveli hallituksen lähtölaskennan alkaneen.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tyytyi vain onnittelemaan Halla-ahoa valinnan vahvistuttua.