Hyppää sisältöön

Sipilä: Perussuomalaiset on nyt eri puolue – Hallitusohjelmaa ei muuteta

Tallinnassa vieraileva pääministeri Juha Sipilä onnittelee perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittua Jussi Halla-ahoa.

Juha Sipilä
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi perussuomalaisten puheenjohtajatilannetta vierailullaan Tallinnassa.

Tallinnassa Suomi 100 -juhlallisuuksiin osallistuva pääministeri Juha Sipilä (kesk.) onnittelee Jussi Halla-ahoa perussuomalaisten puheenjohtajuudesta.

– Soitin Halla-aholle tässä ja onnittelin.

Sipilä aikoo tavata Halla-ahon maanantaina.

– Käymme ihan normaalissa järjestyksessä keskustelut, niin kuin puheenjohtajavaihdoksen yhteydessä normaalisti käydään, Sipilä sanoo.

– Kyllä puolue on nyt eri puolue. Puolue on ottanut erilaisen linjan.

Pääministeri aikoo käydä perussuomalaisten tuoreen puheenjohtajan kanssa huolellisesti läpi erityisesti sellaiset asiat, joissa ajatukset eroavat. Sipilä sanoo keskustan arvojen poikkeavan vahvasti Halla-ahon arvoista. Hän korostaa, että Halla-aho ja Soini ovat erilaisia persoonia. Hän uskoo, että ministerivaihdoksia on edessä.

Sipilä: Kova paikka hallitukselle

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kertoi aiemmin lauantaina, että hän haluaa keskustella oman puoluejohtonsa ja pääministeri Sipilän kanssa siitä, onko hallitusyhteistyön jatkamiselle mahdollisuuksia. Sipilältä kysyttiin, näkeekö hän mahdollisena, että hallitus voisi kaatua.

– Tämä on kova paikka hallitukselle, ja me yhdessä katsomme, miten tästä eteenpäin.

Sipilä ei pidä Halla-ahon valintaa yllätyksenä. Hän sanoo pitäneensä jo tiistaista asti todennäköisenä, että perussuomalaisten puheenjohtajaksi valitaan Halla-aho.

Maahanmuuttokysymyksissä tai muissa hallitusohjelman sisällöissä Sipilä ei aio joustaa.

– Hallitusohjelmassa pysytään ilman muuta. Mihinkään kiristyksiin suhteessa hallitusohjelmaan en suostu.

– Hallitusohjelmaa ei puheenjohtajavaihdoksen vuoksi muuteta, pääministeri Sipilä sanoo.

Sipilä aikoo keskustella Halla-ahon kanssa myös siitä, onko europarlamentaarikko Halla-ahon mahdollista johtaa puoluetta Brysselistä käsin.

Juttua täydennetty kello 17.24.

.
.