Terrorismiepäily sekoitti lentoliikenteen Kölnissä – kolme pidätetty

Matkustajakone laskeutui Lontoon sijasta Kölniin sen jälkeen, kun kolmen lentomatkustajan kuultiin puhuneen terrorismiin viittaavista asioista. Terrorismiepäilyjen takia on pidätetty kolme miestä, kertoo Kölnin poliisi.

Terroristiepäillyt
Kölnin lentokenttä.
Maja Hitij / EPA

EasyJet -halpalentoyhtiön kone oli matkalla Slovenian pääkaupungista Ljubljanasta Lontooseen, kun kone päättikin laskeutua Kölniin lauantaina kello 18.30. Kölnin poliisin mukaan kapteeni päätti laskeutumisesta sen jälkeen, kun lentomatkustajat olivat kertoneet matkustamohenkilökunnalle kolmen miehen käyneen koneessa epäilyttäviä keskusteluja.

Saksalaisen Bild-lehden haastatteleman (siirryt toiseen palveluun) liittovaltion poliisin tiedottajan mukaan matkustajat olivat kuulleet miesten käyttävän sanoja ”pommi” ja ”räjähde”.

Kölnin-Bonnin lentokentän tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun)kerrotaan, että laskeutumisen jälkeen koneen yli 150 matkustajaa evakuoitiin koneesta hätäuloskäyntien kautta ja heille tehtiin turvatarkastukset.

Pidätetyistä yhdellä miehellä oli reppu, jonka poliisi räjäytti matkustajakoneen ulkopuolella. Toistaiseksi repun sisällöstä tai tapauksen tutkimuksista ei ole kerrottu.

Poliisi on kuulustellut pidätettyä kolmikkoa sekä joitakin matkustajia myöhään lauantai-iltana. Miesten henkilöllisyyksistä tai taustoista ei ole annettu tietoja julkisuuteen.

Operaation takia Kölnin-Bonnin lentokentän lentoliikenne myöhästeli lauantai-illan ajan. Parikymmentä lähtöä viivästyi ja kymmenen lentoa ohjattiin muille lentokentille.

Lähteet: Reuters, AFP