1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Costa Ricassa juhlittiin uutta eläinsuojelulakia

Väliamerikkalaisessa Costa Ricassa ovat jatkossa myös järjestetyt kukkotappelut ja koiratappelut kiellettyjä vankeusrangaistuksen uhalla.

Sähköpylväät ovat laiskiaisten surmanloukku. Kuva: Mika Mäkeläinen / Yle

Tuhannet eläinten ystävät pakkautuivat juhlimaan Costa Rican pääkaupungin San Josen pääkadulle maan uutta eläinsuojelulakia. Lähes viiden miljoonan asukkaan Costa Ricassa eläinsuojelulaki on merkittävä askel eläinten olojen kohentamiseksi.

Lain rikkojille on luvassa sakkoja ja pahimmista eläintä kohtaan tehdyistä julmuuksista jopa vankeutta.

Pääkadun täyttivät käsi kädessä yhdessä tanssivat eläinaktivistit, eläinten ystävät, kadullakulkijat ja pyöräilijät. Kaikki iloitsivat presidentti Luis Guillermo Solisin tässä kuussa allekirjoittamasta laista.

– Meidän on vaadittava, ettei ketään jätetä enää rankaisematta. Jokainen joka kohtelee eläintä väärin, saa rangaistuksen, presidentti Solis painotti ja nostatti tunnelmaa väkijoukossa.

Päivän sankariksi paraatissa kohosi Duke-koira, jonka paikallinen media nosti tunnetuksi. Koiraa oli viillelty viidakkoveitsellä ja jätetty tylysti kuolemaan.

Toisessa julkisuuteen tulleessa julmassa tapauksessa paikalliset teini-ikäiset olivat vakavasti vahingoittaneet tukaania hakkaamalla sen nokkaa kivillä.

– Olemme nähneet aivan liikaa hirvittäviä julmuuksia eläimiä kohtaan. Nyt meillä on laki sen varmistamiseksi, että rikoksen tekijöitä rangaistaan, totesi snautserinsa Tonyn kuvaa puserossaan kantava Antonio Patcheco.

Lähde: AFP