Lappilaiset poliitikot reagoivat Perussuomalaisten puheenjohtajavalintaan

Kärnä: "Olisi mielipuolista leimata yhtä puoluetta sen puheenjohtajan takia"

Kotimaa
Pahvimuki jossa Perussuomalaisten logo.
Viikko alkoi sisäpoliittisella jännityksellä.Henrietta Hassinen / Yle

Lappilaiset poliitikot ovat ottaneet kantaa Perussuomalaisten puheenjohtajavalintaan. Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kirjoittaa blogissaan, että vaikka Perussuomalaiset ei ole enää sama puolue kuin Timo Soinin aikana on mielipuolista leimata yhtä puoluetta sen puheenjohtajan takia. Jos puolue eristetään seuraisi siitä Kärnän mukaan se, että puolue kasvaisi.

Keskustan kansanedustaja Eeva-Maria Maijala sanoo, että "nämä eivät ole ne perussuomalaiset, joiden kanssa teimme hallitusohjelman. Toivomme, että saamme rakennettua sovun tästä eteenpäinkin ja jatkaa yhdessä Suomen nostamista", kirjoitti Maijala lauantaina Facebookissa.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi puolestaan kommentoi valintaa lauantaina yhdellä lauseella Facebookissa seuraavasti: "Siellä persujen puolue-eliitti ottaa turpiin ihan olan takaa..."

Väyrynen: Sote uuteen valmisteluun?

Kansalaispuolueen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo puolueen aloittavan valmistautumaan eduskuntavaaleihin."Jos nykyinen hallitus hajoaa, toimintakykyisen ministeristön muodostaminen voi käydä mahdottomaksi. Saatamme olla ajautumassa ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin. Tässä olisi monia hyviä puolia. Yksi niistä olisi se, että epäonnistunut sote-uudistus lykkääntyisi ja se saataisiin vielä uuteen valmisteluun."

Lapin perussuomalaiset Halla-ahon takana

Lapin Perussuomalaiset on "täysin rinnoin puolueen uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon takana." Lapin Perussuomalaiset vakuuttaa, että kenttä tukee Halla-ajoa yhtenäisenä.

– Jyväskylässä valittiin uuden ajan puheenjohtaja joka saa muutoksia aikaan. Hänen maahanmuuttokriittisyytensä heijastuu varmaan myös Lappiin, piirin puheenjohtaja Matti Torvinen kirjoittaa.