Erävarusteiden valmistaja Finn-Savotta laajentaa ulkomaille

Karstulalainen varustevalmistaja Finn-Savotta on vuoden alusta tähdännyt kotimaan lisäksi vientimarkkinoille.

Karstula
Tst-liivien palat leikataan kaavojen mukaan ennen ompeluvaihetta.
Tst-liivien palat leikataan kaavojen mukaan ennen ompeluvaihetta.Arvo Vuorela / Yle

Kanto- ja kenttämajoitusjärjestelmiä valmistava Finn-Savotta on voimakkaassa kasvussa. Yritys palkkaa tänä vuonna parikymmentä uutta työntekijää. Prosenteissa lisäys on kolmanneksen: tällä hetkellä yrityksen palkkalistoilla on noin 60 työntekijää Karstulassa ja Virossa.

Uusia tekijöitä tarvitaan, sillä yrityksen kiikarissa ovat vientimarkkinat.

– 62 vuotta on tehty kotimaassa ja nyt on aika ottaa seuraava askel ulkomaille. Vuoden alusta olemme tähdänneet ulkomaan vientiin, kertoo Finn-Savotan kansainvälisen liiketoiminnan johtaja Janne Pöllänen.

Kotimaassa Finn-Savotta on saavuttanut vahvan jalansijan viranomaisten varustevalmistajana. Puolustusvoimat on ollut merkittävä yhteistyökumppani 1960-luvun alusta, Punainen Risti 1970-luvulta.

– Kansainvälisessä bisneksessä lähdemme liikkeelle kuluttajapuolelta ja sitä kautta tarkoitus on laajentua viranomaispuolelle, Pöllänen kertoo.

Myös kotimaan kysyntä on ollut voimakkaassa kasvuassa. Retkeily on harrastuksena nostanut päätään ja nykyvaeltaja arvostaa viimeisen päälle mietittyjä retkeilyvarusteita.

– Vuosien hyvä työ näkyy tällä hetkellä kotimaassa. Myynti on kasvanut vuodessa yli 70 prosenttia, mikä on aika kova luku. Mutta tulevaisuudessa se ison kasvun mahdollisuus on nimen omaan kansainvälisessä liiketoiminnassa, Pöllänen summaa.