Palkittu kuvittaja maalaa Kemin muraalin – uusi taideteos sisäsataman läheisyyteen

UPEA17-kaupunkitaidefestivaali toteuttaa syksyllä Kemin ja Tornion keskustoihin suuret muraalit.

seinämaalaus
Rakennuksen päätyseinä Meripuistokadulla.
Risto Koskinen / Yle

Kemin uusi muraali maalataan syksyllä vanhan koulurakennuksen päätyseinään, osoitteeseen Meripuistokatu 28. Teoksen maalaa helsinkiläinen huippukuvittaja Eero Lampinen (siirryt toiseen palveluun).

Lampisen teoksissa mytologia ja kansanperinne sulautuvat nykypäivään. Sarjakuvista ja vanhoista lastenkirjoista inspiroituvan Lampisen unenomaisessa tyylissä on vivahteita myös japanilaisesta mangasta. Hänen töissään todellisuuden ja fantasian raja on häilyvä kun hän kuvaa melankolisia hahmoja arjen maagisissa rinnakkaistodellisuuksissa, todetaan kaupunkitaidefestivaalin tiedotteessa.

Lampisen kuvituksia on palkittu muun muassa Mikkelin kuvitustriennalessa ja Grafian Vuoden Huiput -kilpailussa. Hänen teoksiaan on myös nostettu esiin lukuisissa arvostetuissa taidejulkaisuissa ympäri maailmaa.

Kemin  UPEA16 muraali, tekijä Balissa syntynyt katutaiteilija WD eli Wild Drawing
Viime vuonna Kemin keskuspuistokadulle tehdystä muraalista on saatu paljon positiivista palautetta.Minna Aula / Yle

Viime vuonna Kemi oli mukana UPEA-kaupunkitaidefestivaalissa ensimmäistä kertaa ja Balilta kotoisin oleva taiteilija Wild Drawing maalasi kehutun teoksen keskuspuistokadulla sijaitsevan kerrostalon seinään.

Katutaidefestivaalin tarkoituksena on tehdä tunnetuksi tasokasta katutaidetta Suomessa. Esimerkiksi Keski-Euroopassa on jo vuosia nähty suurikokoisia muraaleja kaunistamassa keskikaupunkien talojen seiniä.