Puolustusvoimien työntekijän epäillään myyneen varastamiaan räjähteitä ja räjähdetarvikkeita

Epäilty kauppasi varastamiaan tarvikkeita Tor-verkossa.

räjähdysaineet
Kuvassa tietokoneen näppäimistö, hiiri ja miehen käsi
Yle

Puolustusvoimien työntekijän epäillään myyneen työnantajaltaan varastettuja räjähteitä ja räjähdetarvikkeita, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

Epäilty kauppasi varastamiaan tarvikkeita poliisin tarkkailemassa Tor-verkossa.

Poliisi teki viime viikon maanantaina Vantaalla valeoston, jonka yhteydessä vuonna 1978 syntynyt mies otettiin kiinni. Miehen hallusta löytyi kaksi kiloa räjähdysainetta, yli 700 patruunaa ja erilaisia räjähdetarvikkeita.

Mies on kuulusteluissa myöntänyt vieneensä ja myyneensä räjähteitä, räjähdetarvikkeita sekä patruunoita. Vielä ei ole selvillä, onko epäilty toiminut yksin. Poliisi epäilee miestä myös toisesta vastaavanlaisesta tapauksesta. Poliisi on takavarikoinut kaikki myynnissä olleet räjähteet ja räjähdetarvikkeet.

Miestä epäillään tällä hetkellä törkeästä varkaudesta, räjähderikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä palvelusrikoksesta. Poliisi pääsi epäillyn jäljille oman rikostiedustelun perusteella.

Poliisin mukaan rikosnimikkeet saattavat vielä muuttua esitutkinnan edetessä. Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii rikoksia yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa.