Huippututkijat luennoivat Satakunnan tapahtumista kuohuvina vuosina 1917–18

Luentosarja alkaa syksyllä ja Poriin saapuvat muun muassa Pertti Haapala, Marko Tikka, Vesa Vares, Teemu Keskisarja ja Kjell Westö.

Pori
1918 sisällissota
Yle

Porissa järjestetään syksyllä ja keväällä kovatasoinen luentosarja vuosien 1917–18 tapahtumista. Porin Mikaelsgårdenin salissa luennoi useita huippututkijoita.

Luentosarjan aloittaa 26.9. Teemu Keskisarja, joka käsittelee "uskontoa Suomen historian myrskyvuosina 1905–1918". Tämän jälkeen luentoja pitävät syksyllä Pertti Haapala, Vesa Vares, Kjell Westö ja Jussi Koivuniemi.

Keväällä luentosarjaa jatkavat Tiina Lintunen, Seija-Leena Nevala, Marko Tikka, Tapio Koivukari ja Tapio Niemi.

Monipuolinen käsittely

Luennot käsittelevät kuohuvien vuosien tapahtumia useista näkökulmista.

Osa luennoista koskee Suomen tapahtumia laajasti, osa käsittelee tarkemmin Satakuntaa. Erityishuomiota saavat muun muassa vuoden 1918 sisällissodan kenttäoikeudet ja terrori, sisällissodan tapahtumat Raumalla ja naiset sisällissodassa sekä suomenruotsalaisuus ja sisällissota.

Luentosarja on kaikille avoin ja maksuton. Sen järjestävät yhdessä Satakunnan museo, Porin kesäyliopisto, Porin seudun kansalaisopisto, Porin kaupunginkirjast, Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma sekä Svenska Kulturfonden i Björneborg.