Mikkelistä tulee Suomen Hula hula-kaupunki yhdeksi illaksi – "Aivan mieletön näytön paikka"

Etelä-Savon pääkaupunki paistattelee juhannusaattoillan julkisuudessa, jota harvoin yhdelle paikkakunnalle suodaan.

Kotimaa
Harri Kauhanen on Toivo-laivan ravintolayrittäjä.
Petri Vironen / Yle

Yle toteuttaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ennennäkemättömän juhannustempauksen. Useiden tuntien suorassa Hula hula Suomi -lähetyksessä kierretään kaikenkokoisissa juhannusjuhlissa halki Suomen ja kootaan juhlijat koko maan kattavaan valtavaan yhteistanssiin.

Kaikkien aikojen juhannusjuhliin on ilmoittautunut jo 130 tapahtumaa ympäri Suomen. Aattoiltana klo 22 on tarkoitus rikkoa hollantilaisten nimissä oleva maailmanennätys. Kymmenen vuoden takainen ME on 265 000 tanssijaa.

Lähetyksen pääpaikkana toimii Mikkelin satamassa toimiva Toivo-laiva. Toivon kannelta kierrätetään lähetystä ympäri Suomea.

– On tämä aivan mieletön mahdollisuus. Meillä kaupunkijuhannuksella on jo perinteitä, ja paikalla on ollut aiempina kesinä tuhansia ihmisiä, Mikkelin keskustan kehittämisyhdistyksen Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij sanoo.

– Tämä on aivan mieletön mahdollisuus ja näytön paikka, että Mikkeli valittiin paikaksi. On Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, Mikkelillä asuntomessut ja telkkarissa ennennäkemätön tempaus, jonka keskiössä olemme, Tiina Maczulskij riemuitsee.

Toivo-laivaa viimeistellään

Toivo-laiva on seissyt kymmenen vuotta Mikkelin satamassa ja palvellut ravintolana. 1900-luvun alussa rakennettua alusta viimeistellään keskikesän sesonkiin, joka saa TV-tuotannosta lentävän lähdön.

– Hulppea kuvausmiljöö yleisölle ja hieno mahdollisuus meille Toivo-laivalle. Laivaa laitetaan kuntoon pikkuhiljaa. Uutta meille tulee laituritasolle rakennettava ruokapuoli. Siitä saadaan lisää pontta matkailuun. Pientä siistimistä tehdään joka puolella, ravintolayrittäjä Harri Kauhanen kaavailee.

Myös radion juhannuslähetys tulee samoilta kulmilta kun Radio Suomen juhannusaaton lähetys juonnetaan 50 kilometrin päässä Kangasniemeltä. Markus Turunen ja Marko Miettinen välittävät tunnelmia Syvälahden viihdekeskuksesta.

Hula hula-tempauksessa tavoitellaan uutta tanssin maailmaennätystä. Tanssin on tarkoitus käynnistyä samanaikaisesti illalla klo 22. Mukana on ainakin 130 tapahtumaa, mutta mukaan voivat liittyä kaikki mökkirannoilta lähtien esimerkiksi facebook-liven muodossa.

Mikkelistä juonnetaan suoraan lähetystä laivan kannelta klo 17 – 22.15. Lähetyksessä vieraillaan illan kuluessa 30 paikkakunnalla.