1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen valtioneuvosto

Hallitus kaatumassa – Sipilä ja Orpo: Ei edellytyksiä yhteistyölle perussuomalaisten kanssa

Keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat ilmoittivat Twitterissä, ettei edellytyksiä yhteistyölle Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa ole.

Suomen valtioneuvosto
Petteri Orpo ja Juha Sipilä
Petteri Orpo ja Juha SipiläJarno Kuusinen / AOP

Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostama hallitus on kaatumassa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kertovat Twitterissä esittävänsä puolueidensa eduskuntaryhmille, että yhteistyötä perussuomalaisten kanssa ei jatketa.

– Keskustelut käyty. Yhteinen esityksemme Kesk./Kok. eduskuntaryhmille: ei edellytyksiä jatkaa yhteistyötä Halla-ahon johtaman PS:n kanssa, Sipilä ja Orpo kirjoittavat identtisissä tviiteissään.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Kaikkien kolmen hallituspuolueen puheenjohtajat olivat tänään maanantaina koolla pääministerin virka-asunnolla keskustelemassa hallitusyhteistyön jatkumisesta. Kysymys yhteistyön jatkamisesta tuli ajankohtaiseksi, kun Jussi Halla-aho valittiin lauantaina perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Myös Halla-aho on kommentoinut päivän neuvotteluita. Hänen mukaansa kynnyskysymykseksi nousi maahamuuttopolitiikan tiukentaminen.

Sipilä on luvannut tiedottaa lisää tiedotustilaisuudessa Kesärannassa kello 17.

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät on kutsuttu koolle ylimääräiseen kokoukseen tänä iltana kello 19.30.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on ilmoittanut puolueensa olevan valmis neuvotteluihin hallitukseen menosta. Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayahin mukaan "kaikki vaihtoehdot ovat varmaan avoimena pöydällä".

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on puolestaan ilmoittanut Facebookissa, että SDP lähtee hallitukseen vain uusien vaalien kautta.

Lue myös:

KD ja RKP hallituksen kaatumisesta: Uusi hallitusohjelma edellytys yhteistyölle

Halla-aho: Sipilä ei suostunut tiukentamaan maahanmuuttopolitiikkaa

Vihreät ja vasemmistoliitto toivovat uusia vaaleja – Ville Niinistö ja Li Andersson: Halla-aholle ei pidä antaa marttyyrin asemaa

Yle seuraa tapahtumia hetki hetkeltä

Lue seuraavaksi