Hovioikeus piti vuosien huumetuomiot ennallaan – tuomitut piilottivat aineita maastoon Jyväskylässä

Laajasta huume- ja dopingainejutusta annetut tuomiot pysyivät Vaasan hovioikeudessa. Päätekijät olivat United Brotherhood -jengin jäseniä, mutta se ei koventanut tuomioita.

Jyväskylä

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2015 neljä miestä vankeuteen huume- ja dopingaineiden välittämisestä. Kaksi miestä sai samaisesta tapauksesta sakkoja. Sekä syyttäjät että tuomitut valittivat päätöksestä Vaasan hovioikeuteen.

Syyttäjät vaativat valituksessaan päätekijöille huomattavasti kovempia vankeusrangaistuksia. Vaatimusta he perustelivat sillä, että päätekijät olivat United Brotherhood -rikollisjärjestön jäseniä. Hovioikeus yhtyi kuitenkin käräjäoikeuden näkemykseen eli rikollisjärjestön osuus jäi selvittämättä. Näyttämättä jäi muun muassa, että rikokset olisivat hyödyttäneet järjestöä.

Hovioikeus ei nähnyt myöskään perusteita tuomioiden lieventämiseen. Oikeuden mukaan miehet olivat kiistatta tuoneet Jyväskylään mittavat määrät dopingaineita sekä käsitelleet yli kahden kilon amfetamiinieriä. Amfetamiinia oli piilotettu maastokätköihin Nenäinniemeen ja Sippulanniemeen.

Näin ollen käräjäoikeuden ratkaisu jäi ennalleen.