Halla-aho kuohuttaa perussuomalaisia Mikkelissä – Sihteeri eroaa ovet paukkuen

Jorma Hartikainen perustelee puolueen jättämistä sillä, ettei voi hyväksyä Halla-ahon syrjivää maahanmuuttolinjaa

Perussuomalaiset
Perussuomalsiten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä.
Perussuomalsiten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä sunnuntaina.Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaisten Mikkelin seudun sihteeri Jorma Hartikainen eroaa puolueesta vastalauseena sille, että puolueen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jussi Halla-aho. Hartikainen perustelee päätöstään muun muassa Halla-ahon "yksilöitä syyllistävällä" maahanmuuttolinjalla.

– Syrjintä ei koskaan ole suomalaista, Hartikainen toteaa tiedotteessa.

Hartikainen moittii "halla-aholaisia" myös omien rivien repimisestä ja puolueen tietoisesta hajottamisesta ja tuikkaa piikillä myös puolueen vanhaa isäntää Timo Soinia.

– Timokin (Soini) voi katsoa peiliin. Ei siellä ole kovin maireaa katsottavaa. Vielä vähemmän näkyy kunniallisia heijasteita kuitenkin uuden puheenjohtajan peilissä.

Halla-ahon valinnan jälkeen myös perussuomalaisten Etelä-Savon piirjohtaja Kati Kähkönen ilmaisi pettymyksensä. Kähkönen sanoi, ettei tunne yhteenkuuluvuutta uuden puoluejohdon kanssa.

Yle Uutiset kysyi maanantaina laajasti perussuomalaisten piirijohtajien näkemyksiä Jussi Halla-ahon valinnasta puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.