Kristillisdemokraatit valmiina hallitusneuvotteluihin, jos kutsu käy

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä pohti hallitustilannetta tiistaiaamuna. KD ei tässä vaiheessa halua puhua reunaehdoista, mutta on valmis neuvottelemaan.

politiikka
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tiistaina 13. kesäkuuta.
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah olisi jo neljäs presidenttivaalien naisehdokas.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Kristillisdemokraattien johto pysytteli vielä tiistaiaamun ryhmäkokouksen jälkeen varsin vaitonaisena tavoitteistaan mahdollisissa hallitusneuvotteluissa.

– Meille ei ole tullut virallista kutsua hallitusneuvotteluihin, joten odotellaan nyt ihan rauhassa miten prosessi etenee ja otetaan sitten kantaa auki oleviin kysymyksiin, linjasi puolueen puheenjohtaja Sari Essayah ryhmäkokouksen jälkeen.

– Tässä vaiheessa on hyvä pitää kaikki vaihtoehdot auki.

Alkoholi ja soten valinnanvapaus ehtoina?

Peter Östman eduskunnassa 13. kesäkuuta.
Peter Östman eduskunnassa 13. kesäkuuta.Yle

Aiempien kannanottojen perusteella kristillisdemokraateille hankalia asioita ovat ainakin jo nykyisessä hallituksessa vaikeuksiin ajautunut alkoholilain kokonaisuudistus ja sosiaali- ja terveysuudistuksen valinnanvapaus. Puolue varoo kuitenkin visusti lausumasta niistä nyt yhtään mitään.

– Kyllä meillä tietysti on asioita, joita me haluaisimme saada esille mahdollisissa neuvotteluissa, mutta emme lähde niitä tässä vaiheessa avaamaan, tuumi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

– Meillä on pitkä lista asioita ja käymme niiden pohjalta neuvotteluja, jos kutsu tulee.

Ei kännykkää tyynyllä tai sen alla

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vitsaili maanantaina Kesärannan tiedotustilaisuudessaan, että oppositiojohtajat ovat nukkuneet viime päivät kännykkä tyynyllä. Sari Essayahia letkautus huvittaa.

– No en todellakaan nuku kännykkä tyynyllä tai edes sen alla. Suosittelen muillekin, että pitävät sen kaukana nukkumapaikasta, Essayah naurahtaa.