Tukholmassa poliisi otti kiinni paenneen kuljettajan – Kuorma-auto törmäili autoihin Södermalmilla

Poliisin mukaan tapausta tutkitaan murhayrityksenä mutta mikään ei viittaa terrori-iskuun. Södermalmilla käynnistettiin aamulla mittava poliisioperaatio.

Tukholma
Poliisi ottaa kuvia onnettomuuspaikasta Tukholman Södermalmilla 13. kesäkuuta.
Poliisi ottaa kuvia onnettomuuspaikasta Tukholman Södermalmilla 13. kesäkuuta.Marc Femenia / EPA

Ruotsin poliisi on ottanut kiinni Tukholman Södermalmilla aamulla törmäilleen kuorma-autonkuljettajan, kertoo SVT. (siirryt toiseen palveluun)

Tukholman Södermalmilla käynnistyi aamulla mittava poliisioperaatio kuorma-auton törmättyä toisiin autoihin ja kuljettajan paettua paikalta. Yksi henkilö loukkaantui törmäyksessä.

Poliisi on pidätyksestä ja kaahailijasta niukkasanainen. Vielä aamulla poliisi tutki tapausta liikenneonnettomuutena, mutta myöhemmin päivällä tapauksesta avattiin rikostutkinta.

Poliisin mukaan teon tahallisuutta ei voitu sulkea pois ja tekoa tutkittiin siksi murhayrityksenä. Mikään ei kuitenkaan viitannut terrori-iskuun, poliisi tiedotti.

Ruotsalaisviestimien mukaan kuorma-auto ajoi edessään olleen taksin perään puoli kymmenen jälkeen Suomen-aikaa. Taksin kuljettaja loukkaantui törmäyksessä, kertoo SVT.

Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun)kuorma-auto olisi ensin ajanut yksisuuntaisella Blekingegatan-kadulla väärään suuntaan. Ajoneuvo törmäsi lehden mukaan useisiin autoihin.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Kuljettaja oli ottanut auton luvatta käyttöön, mutta auton omistaja ei ollut vielä ehtinyt ilmoittaa sitä varastetuksi.

Poliisi ei löytänyt autosta mitään epäilyttävää. Aftonbladet-lehti kertoi aamupäivällä poliisin pommiryhmän olleen aikeissa tutkia paikka. Myös Ruotsin turvallisuuspoliisille Säpolle oli lehden mukaan tiedotettu tapauksesta.

Huhtikussa viisi ihmistä sai surmansa terrori-iskussa Tukholmassa, kun kuorma-auto ajoi jalankulkijoiden päälle Drottninggatanilla.