1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaj Turunen siirtyy perussuomalaisista irtoavaan ryhmään: "Kannatan uuden puolueen perustamista"

Kansanedustaja, talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen sanoo, että uusi puolue tarjoaisi uuden poliittisen kodin uutta eduskuntaryhmää kannattavalle kenttäväelle.

politiikka
Perussuomalaisista uuteen ryhmään irtautuneita kansanedustajia saapui median eteen Helsingissä tiistaina.
Kaj Turunen (ed.vas.) kuuluu Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään.Jussi Nukari / Lehtikuva

Kaj Turunen on pitkän linjan yrittäjä, joka nousi eduskuntaan vuonna 2011. Toisella eduskuntakaudellaan Turunen nousi talousvaliokunnan puheenjohtajaksi, mutta hävisi kilvan perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajuudesta.

Kaj Turunen oli mukana uuden eduskuntaryhmän perustavassa kokouksessa, joka pidettiin hänen mukaansa tiistaiaamuna Vaakuna-hotellissa Helsingissä.

– Otimme kannan, jonka mukaan tuemme nykyistä hallitusohjelmaa. Pääministeri Sipilä päättää jatkosta, Kaj Turunen sanoo.

Turunen kannattaa uuden puolueen perustamista perussuomalaisista irronneiille.

– Me 20 kansanedustajaa saimme uuden poliittisen kodin, jonka lauantaina menetimme, mutta uusi puolue tarjoaisi kodin myös niille jäsenille, jotka meitä kannattavat.

Turunen muistuttaa, että uuden puolueen perustaminen on iso hanke, joka ei välttämättä ehtisi valmiiksi ennen seuraavia, vajaan kahden vuoden päästä pidettäviä eduskuntavaaleja ajatellen.

– Oma mielipiteeni on, että uusi puolue olisi hyvä perustaa.

Perussuomalaisista irtoava Uusi vaihtoehto -ryhmä nousee 20 edustajalla eduskunnan neljänneksi suurimmaksi ryhmäksi keskustan (49), kokoomuksen (37) ja SDP:n (35) jälkeen. Perussuomalaisilla on jatkossa 17, vihreillä 15, vasemmistoliitolla 12, RKP:llä 10 ja kristillilsdemokraateilla viisi edustajaa.

Lue seuraavaksi