Hyppää sisältöön

Kankaanniemi: Uusi ryhmä herättää ristiriitaisia tunteita

Toimi Kankaanniemi jätti perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävän ja harkitsee nyt jatkoa.

Toimi Kankaanniemi harkitsee vielä jäsenyyttään puolueessa. Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP

Toimi Kankaanniemi on ilmoittanut eroavansa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävästä. Kankaanniemi kertoo Twitterissä saaneensa eron heti sitä pyydettyään. Viestinsä lopuksi Kankaanniemi totetaa punnitsevansa jatkoa rauhallisesti.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi tiistaina. Reilu puolet edustajista muodosti Uusi vaihtoehto -nimisen eduskuntaryhmän, joka on ilmoittanut olevansa valmis hallitusneuvotteluihin.

Kankaanniemi kertoo STT:lle menettelyn olleen "niin käsittämätön", että hän katsoi parhaaksi jättää tehtävänsä. Nyt hän harkitsee, eroaako hän perussuomalaisista.

– On monia ovia, jotka eivät ole takalukossa. Harkitsen nyt aivan rauhassa, jatkanko perussuomalaisissa, vai onko jokin muu järkevä vaihtoehto.

Kankaanniemi kertoo, ettei tiennyt uuden ryhmän perustamisaikeista ennen tiistaiaamua. Hän ei osaa vielä sanoa, kiinnostaako uuden ryhmän jäsenyys häntä itseään.

– Siellä on tietysti tuttua porukkaa. Hyvin ristiriitaisia tunteita se herättää, Kankaanniemi sanoo.

Myös tapahtumat Jyväskylän puoluekokouksessa tulivat Kankaanniemelle yllätyksenä. Hän sanoo, että aikoo miettiä jatkoa viikkoja.

Lähteet: STT

.
.