Perussuomalaisten paikallisyhdistyksissä tuumataan tilannetta – jakautumista tulossa myös kuntatasolla

Perussuomalaisten riveissä on luvassa mitä todennäköisimmin jakautumista myös kuntatasolla. Uusi vaihtoehto -ryhmään siirtyneiden määrä tuli monelle yllätyksenä.

Perussuomalaiset
Perussuomalaisista irtautuneiden kansanedustajien Uusi vaihtoehto -ryhmän puhemies Simon Elo median edessä Helsingissä.
Perussuomalaisista irtautuneiden kansanedustajien Uusi vaihtoehto -ryhmän puhemies Simon Elo median edessä Helsingissä tiistaina.Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaisten paikallisyhdistyksissä puolueen jakautuminen kahtia ei tullut yllätyksenä - joskin lähtijöiden määrä yllätti monet.

Vaasan perussuomalaiset kokoontuvat puheenjohtaja Matti Anttosen mukaan tänä iltana klo 18 ja tiedottavat sen jälkeen tilanteestaan.

Kauhavan perussuomalaisten puheenjohtaja Risto Mattila on sitä mieltä, ettei eilisillä uutisilla ole vaikutusta paikallisyhdistyksen ja valtuustoryhmän toimintaan.

– Melkoinen yllätys oli, että noin iso määrä perustaa oman ryhmän, Mattila toteaa.

Seinäjoelta ja Alajärveltä pohditaan, että jakautumista on tulossa myös paikallistasolla. Alajärven perussuomalaisten puheenjohtaja Turo Kalliomaa kuitenkin arvioi, että mitään äkkinäistä ei esimerkiksi valtuustoryhmän osalta tapahdu, vaan tilannetta seurataan.

– Vielä kuulutaan kaikki perussuomalaisten valtuustoryhmään. Toki maakunnan sisällä on molempia leirejä jos nyt leireistä voi puhua, aika näyttää miten uusi ryhmä lähtee kehittymään, Kalliomaa pohtii.