Suviseurojen liikennejärjestelyt testissä – karavaanarit asialla

Porin suviseuroihin odotetaan lähes 80 000 ihmistä kesäkuun lopulla. Liikennejärjestelyt testataan etukäteen, jotta ongelmilta vältytään.

Pori
Ruuhkaa tiellä Suviseuroissa
Suviseuroille odotetaan jälleen paljon vieraita matkailuautoilla. Kuva Tornion suviseuroista viime vuodelta.Suviseurat 2016

Suviseurojen liikennejärjestelyt ovat omaa luokkaansa. Kirjurinluotoon odotetaan kesä- ja heinäkuun vaihteessa jopa 80 000 ihmistä ja 17 000 ajoneuvoa, joista lähes puolet on matkailuajoneuvoja. Liikenteen sujuvuuden takaamiseksi paikalliset karavaanarit ovat tulevana lauantaina testaamassa liikennettä alueella.

Timo Tarvainen SF Caravanin liittohallituksesta sanoo, että suviseurojen järjestäjät ovat suunnitelleet liikenteen erinomaisesti. Aina on kuitenkin olemassa mahdollisuus, että liikenne ruuhkautuu suuren väkimäärän takia.

– On tärkeää, että liikenteen kulkemista testataan etukäteen, jotta mahdollisiin liikenneruuhkiin tai ongelmakohtiin osataan varautua. Tässä vaiheessa on vielä aikaa jonkin verran muuttaa järjestelyjä, jos sille on tarvetta.

Suomen suurin leirintäalue

SF Caravanin kansainvälinen FICC rally -tapahtuma järjestettiin vuonna 2014 Kirjurinluodossa. Karavaanareilla on kokemusta matkailuautojen liikkumisesta alueelle ja pois, joskin ihmisten ja ajoneuvojen määrä on suviseuroissa moninkertainen.

– Toivomme, että mahdollisimman moni karavaanari tulisi lauantaina paikalle auttamaan ja testaamaan. Alue on rakennettu melkein valmiiksi, ja testiryhmän avulla pääsemme näkemään, miten esimerkiksi suviseura-organisaation suunnittelemat reitit toimivat käytännössä, Tarvainen kertoo.

Suviseurat on vuosittain Suomen suurin yksittäinen leirintäalue.

– Suviseuroille tuleva väki eroaa karavaanareista eniten ehkä siinä, että on totuttu hieman vaatimattomampiin oloihin. Ei odoteta viiden tähden leirintäaluetta, mikä kenttäolosuhteissa olisikin mahdoton järjestää.

Paikalliset yrittäjät valmiina

Suviseurojen aikana Pori lähestulkoon tuplaa asukaslukunsa. Iso osa vierailijoista tulee paikalle matkailuautolla tai -vaunulla.

– Olemme olleet yhteydessä paikallisiin korjaamoyrittäjiin, jotka ovat erikoistuneet matkailuajoneuvojen korjaamiseen ja välittäneet heidän yhteystietojaan suviseurojen väelle. Myös lähialueen leirintäalueet niin Yyterissä, Raumalla kuin Kankaanpäässä ovat varautuneet väkimäärän vaikuttavan heille asti, selittää Tarvainen.

Liikenneharjoitus järjestetään Kirjurinluodossa lauantaina kello 10 alkaen. Arvioitu kesto on noin kaksi tuntia.