1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hallituskriisi

Hallituskuviot etenevät: Katso tiedotustilaisuus klo 19 Ylen verkkosivuilla

Pääministeri Juha Sipilä kertoo ensin eduskuntapuolueille ja -ryhmille hallitustilanteesta kello 18, ja hallitus jatkaa tiedotustilaisuudella Kesärannasta kello 19.

Hallituskriisi
Hallituksen tiedotustilaisuus Kesärannassa
Hallituksen tiedotustilaisuus Kesärannassa

Hallitus pitää tiedotustilaisuuden pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa kello 19. Sitä ennen pääministeri Juha Sipilä tapaa eduskuntapuolueiden ja -ryhmien edustajia, joille hän kertoo hallitustilanteesta.

Parikymmentä perussuomalaista kansanedustajaa ilmoitti alkuiltapäivästä muodostaneensa oman eduskuntaryhmän, jonka nimi on Uusi vaihtoehto. Lähtijät sanoivat olevansa valmiit hallitusneuvotteluihin, ja jatkamaan hallitusvastuussa.

Tämän jälkeen pääministeri Sipilä teki u-käännöksen matkallaan Kultarantaan, jossa hänen oli tarkoitus jättää eronpyyntönsä presidentti Sauli Niinistölle. Sipilän mukaan hallituskriisi on peruttu. Hän esittää, että hallitusyhteistyö jatkuu Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa.

Yle näyttää eduskuntapuolueiden ja -ryhmien saapumisen Kesärantaan sekä sen jälkeen pidettävän tiedotustilaisuuden suorana Yle Areenassa kello 17.40 alkaen. Suoraa lähetystä voi seurata klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

Hallituksen tiedotustilaisuus kello 19 välitetään suorana Areenan lisäksi myös TV1:ssä ja Radio Suomessa.

Lue seuraavaksi