Halla-aho arvostelee Soinia: "Uskomaton temppu, pohjanoteeraus"

Perussuomalaisten puheenjohtaja sanoo, ettei ole enää valmis harkitsemaan Sauli Niinistön tukemista presidentinvaaleissa, koska tämä otti puolueen henkilövalintoihin kantaa "melko kyseenalaisella tavalla".

politiikka
Jussi Halla-aho

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää selvänä, että aiempi puheenjohtaja Timo Soini on puolueen eduskuntaryhmän hajoamisen takana.

– Minun on vaikea uskoa, että kukaan olisi suostutellut Soinia tähän temppuun, Halla-aho sanoi toimittajien haastattelussa tiedotustilaisuutensa päätteeksi tiistaina.

– Minun mielestäni tämä on suoraan sanottuna Timo Soinilta pohjanoteeraus.

Halla aho nimitti päivää yhdeksi masentavimmista, "koska yleensä suhtaudun optimisesti omiin puoluetovereihin". Hänen mukaansa lähteneiden joukossa oli monia "raskaita pettymyksiä", muttei halunnut kertoa nimiä.

Halla-ahon mukaan eduskuntaryhmästä eroaminen tarkoittaa käytännössä myös puolueesta eroamista.

Halla-aho sanoi, että myös hänen kantansa perussuomalaisten presidenttiehdokkaan asettamiseen on muuttunut. Vielä viikonlopun puoluekokouksessa hän ei sulkenut pois mahdollisuutta asettua istuvan presidentin Sauli Niinistön taakse, mutta nyt hänen henkilökohtainen kantansa oli muuttunut.

Halla-ahon mukaan asia asettuu uuteen valoon sekä puolueen tilanteen että presidentti Niinistön kommenttien vuoksi.

– Hän otti mielestäni melko kyseenalaisella tavalla kantaa henkilö- ja ministerivalintoihimme, Halla-aho sanoi.

– En usko, että suuri osa presidentti Niinistöön myönteisesti suhtautuvista kansalaisistakaan olisi katsonut kovin hyvällä sitä toimintatapaa johon hän syyllistyi tämän asian yhteydessä.