Hovioikeus kumosi kohujuristin tuomion kirveellä uhkaamisesta

Hovioikeus antoi jo toisen ratkaisun asianajaja Heikki Lampelan kesämökillä tapahtuneiden riitojen vuoksi.

Heikki Lampela
Heikki Lampela
Asianajaja Heikki Lampela Espoon käräjäoikeudessa 11. marraskuuta 2015.Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingin hovioikeus on hylännyt asianajaja Heikki Lampelaan kohdistetun syytteen laittomasta uhkauksesta ja lievästä pahoinpitelystä. Hovioikeus kumoaa päätöksellä Espoon käräjäoikeuden ratkaisun.

Espoon käräjäoikeus katsoi Lampelan uhanneen riidan yhteydessä naisystäväänsä kirveellä Lampelan kesämökillä marraskuussa 2015 ja tuomitsi hänet maksamaan 50 päiväsakkoa.

Lampela on kiistänyt kirveellä uhkaamisen. Hän kertoi ottaneensa kirveen pois naisystävänsä kädestä. Tällöin naisen käteen oli tullut lievä vamma.

Hovioikeus katsoo, että Lampelalla oli oikeus ottaa kirves voimakeinoin pois naiselta, eikä Lampela käyttänyt enempää voimakeinoja kuin mitä tilanteessa voidaan pitää puolustettavana.

Hovioikeus hylkäsi syytteen laittomasta uhkauksesta, koska asiassa jäi varteenotettava epäily siitä, että Lampela olisi nostanut kirveen kohti naisystäväänsä.

Tapahtumia Lampelan kesämökillä on puitu hovioikeudessa aiemminkin.

Hovioikeus päätti tammikuussa pitää ennallaan Lampelan Espoon käräjäoikeudesta saaman 80 päivän ehdollisen vankeustuomion pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Tuomio ei kuitenkaan ole lainvoimainen, sillä Lampela on hakenut valituslupaa korkeimmasta oikeudesta (siirryt toiseen palveluun).

Aiempi tuomio liittyy Lampelan ja hänen naisystävänsä riitelyyn toukokuussa 2015.