Soini blogissaan: En tehnyt päätöstä tunnekuohussa – "Osa ymmärtää, osa ei"

Soini ei uskonut koskaan jättävänsä perustamansa puolueen eduskuntaryhmää.

Timo Soini
Ulkoministeri Timo Soini.
Ulkoministeri Timo Soini.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini ei olisi uskonut, että hän jättää perustamansa puolueen eduskuntaryhmän. 20 perussuomalaisten kansanedustajaa Soini mukaan lukien ilmoitti tiistaina perustavansa uuden ryhmän, joka on nimeltään Uusi vaihtoehto.

– En olisi uskonut, enkä olisi halunnut nähdä sitä päivää, että jätän perustamani puolueen eduskuntaryhmän, Soini sanoo tuoreessa blogikirjoituksessaan, joka on otsikoitu "Kovan päivän ilta".

Soinin mukaan hän jätti perussuomalaiset, jota ei tunnistanut enää samaksi puolueeksi puoluekokouksen jälkeen.

– Kun ei voi jäädä, päätin lähteä. Olen saanut satoja viestejä. Osa ymmärtää, osa ei. Sadat ihmiset perussuomalaisissa tuntevat minut hyvin ja pitkältä ajalta. En päätä mitään tunnekuohussa, hän kirjoittaa.

Viime viikonlopun puoluekokouksessa perussuomalaisten puoluejohto vaihtui kokonaan. Puheenjohtajaksi valittiin Jussi Halla-aho, mikä synnytti kriisin, joka oli johtaa myös hallituksen kaatumiseen.

Soini ottaa myös kirjoituksessaan kantaa aiempaan loikkarikirjoitukseensa. Hän sanoo, että ei poista tai sensuroi aiempaa tekstiään. Soini kirjoittaa, että julkaisi tekstin, sillä hän näki vaaran, jota hän ei halunnut uskoa.

– Se joka kiviä louhii, se niihin loukkaantuu. En selitä, enkä välitä, hän sanoo.

Aiemmassa kirjoituksessaan Soini kertoi pitävänsä loikkareita luusereina.

– Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta, on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä, Soini kirjoitti 3. kesäkuuta.

Uuden blogikirjoituksensa lopuksi Soini toteaa, että on elämä jatkuu.

– On kiva olla hengissä kovan päivän iltana.