Perussuomalaisten perustajajäsen Lauri Heikkilä: Eduskuntaryhmän hajoaminen hätiköityä

Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtajana toimiva entinen kansanedustaja uskoo, että paikalliset valtuustoryhmät suhtautuvat maltilla perussuomalaisten hajaannukseen.

Perussuomalaiset
Perussuomalaisten marttilalainen kansanedustaja Lauri Heikkilä.
Vesa-Matti Ruuska / Yle

Perussuomalaisten perustajajäseniin lukeutuva Lauri Heikkilä pitää eduskuntaryhmän hajoamista hätiköitynä ratkaisuna. Hän olisi antanut uudelle puoluejohdolle alkuvaiheessa työrauhan.

Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtajana toimiva entinen kansanedustaja ei pelkää puolueen hajaannuksen vaikuttavan merkittävästi paikallisten valtuustoryhmien toimintaan.

– Minusta on liioiteltua ruveta etukäteen pelkäämään. Se on kuntatasolla aina paikallisista henkilösuhteista hyvin paljon kiinni.

– Jos henkilöt ovat tulleet vuosien ajan toimeen keskenään, niin mikseivät he tulisi tämän jälkeenkin, Heikkilä toteaa.

Marttilan valtuustoryhmä perussuomalainen – ainakin toistaiseksi

Lauri Heikkilän mukaan hänen kotikunnassaan Marttilassa perussuomalaisten ryhmä suhtautuu tilanteeseen maltilla. Mahdollisesta muutosta Uusi vaihtoehto -ryhmään pitää Heikkilän mukaan keskustella valtuustoryhmän sisällä.

– Uskoisin, että Marttilan valtuustoryhmä on nyt perussuomalainen. Jos muutamme tuohon uuteen ryhmään, niin ehkä kaikki saattavat muuttaa siihen.

– Nyt kuitenkin, kun on valtuuston ensimmäinen kokous, niin me kuulumme perussuomalaisiin, Heikkilä sanoo.