Ville Tavio kyseenalaistaa hallituksen rehellisyyden – "Voidaanko luottaa, että hallitus kunnioittaa äänestystuloksia eduskunnassa?"

Kansanedustaja Ville Tavion (ps.) mukaan uusi tilanne herättää vakavan huolen vaalien ja yhtäläisen äänioikeuden kunnioittamisesta.

politiikka
Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio.
Nora Engström / Yle

Perussuomalaisten turkulainen kansanedustaja Ville Tavio koventaa lausuntojaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisesta.

Tavio muistuttaa lähettämässään tiedotteessa, että perustuslain mukaan ministerien on oltava rehellisiksi tunnettuja kansalaisia. Hänen mielestään uusi tilanne herättää vakavan huolen vaalien ja yhtäläisen äänioikeuden kunnioittamisesta.

Juristikansanedustajan mielestä on kyseenalaista, voidaanko Sipilän hallitusta pitää rehellisenä. Hän ihmettelee ovatko tiistaina syntynyt eduskuntaryhmä ja hallitus saaneet kansalta mandaatin.

– Jos ministerit eivät kunnioita noin 2 000 hengen joukolla perussuomalaisten puoluekokouksessa tehtyä äänestystulosta, niin voidaanko luottaa, että hallitus kunnioittaa 200 hengen äänestystuloksia eduskunnassa, Tavio toteaa tiedotteessaan.

Tiistaina Ville Tavio kritisoi kokoomuksen ja keskustan päätöstä kääntää selkänsä perussuomalaisille vain sen takia, että Jussi Halla-aho valittiin puolueen puheenjohtajaksi. Tavion mukaan entiset hallituskumppanit toimivat tilanteessa selkärangattomasti.