Yrittäjä keräsi syntymäpäivälahjojen sijaan 7500 euroa lasten ja nuorten ilmaistapahtuman järjestämiseen – Vilma Alina nousee lavalle Torniossa

Yrittäjä Mika Häkkinen keräsi syntymäpäivälahjojen sijasta tuhansien eurojen lahjapotin ja laittoi rahat ilmaistapahtuman järjestämiseen. Sitten mukaan tuli muitakin ja tapahtuma karkasi käsistä – hyvällä tavalla.

Ilmaistapahtumat
Vilma Alina.
Muun muassa Vilma Alina esiintyy Hyvä Haippi -tapahtumassa.M-Eazy Music

Keskiviikkona Tornion Torpissa järjestetään lapsille ja nuorille tarkoitettu suuri Hyvä Haippi -ilmaistapahtuma. Torniolainen yrittäjä Mika Häkkinen keksi järjestää tapahtuman miettiessään 50-vuotissyntymäpäiviään.

– Noin puoli vuotta sitten suunnittelin omia syntymäpäiviäni ja mietin, että kun en halua kukkia tai lahjoja, niin mitäs sitten. Lopulta ilmoitin kutsussani käyttäväni saadut lahjavarat lasten ja nuorten ilmaistapahtumaan, kertoo Häkkinen.

– Juhlien jälkeen huomasin, että juhlaväki oli muistanut kutsussa mainitun lahjatiliin ja lahjavaroja oli kertynyt 7500 euroa, Häkkinen lisää.

Häkkinen halusi järjestää tapahtuman, jossa tarjottaisiin lapsille ja nuorille sitä mitä he haluavat. Vieläpä ilmaiseksi, jotta vähävaraisetkin voisivat osallistua.

– Päätimme järjestää tapahtuman, jossa esiintyisi joku nouseva nuori artisti. Saimmekin varattua Vilma Alinan (siirryt toiseen palveluun), joka on juuri noussut nuorten suosioon. Mukana on myös useita muita esiintyjiä ja toimijoita kuten Factory -bändi, Liikenneturva, Punainen Risti sekä eri viranomaisia esittelemässä toimintaansa.

"Tehdään yhdessä hyvää"

Järjestelyiden edetessä Häkkinen huomasi ilokseen, että tapahtuman mittasuhteet olivat kasvaneet alkuperäisestä ideasta.

– Lopulta tapahtuma kasvoi ja kasvoi, joten pyysin avuksi muutamia tuttuja yrityksiä tukemaan tapahtumaa. Nyt yrityksiä on mukana jo noin 40.

– Tornion kaupunki, sekä muut alueemme isommat tahot ja yritykset ovat olleet todella iloisia, että Perämeren kaaren lapset ja nuoret saavat oman ilmaistapahtuman. Hyvä Haippi -tapahtumasta tulikin alueemme yhteinen, joten otsikkokin kulkee nimellä "Tehdään yhdessä hyvää!", sanoo Häkkinen.

Häkkisen mukaan tapahtuman ei haluta jäävän ainutkertaiseksi. Tavoitteena on, että lapsille ja nuorille järjestetään ilmaista ohjelmaa yrittäjävetoisesti myös tulevina vuosina.

Hyvä Haippi (siirryt toiseen palveluun) -tapahtuma järjestetään keskiviikkona Tornion Torpinkadulla kello 17-20.