Uimastadionin kanahaukat saivat taas perheenlisäystä – hämmentyneet poikaset pääsivät ensimmäiselle "neuvolakäynnilleen"

Helsingin urbaanein haukkapariskunta sai kaksi naaraspuolista poikasta. Helmi ja Heikki pesivät uimastadionin männyssä nyt kolmatta kesää.

haukka kanahaukka poikanen helsinki uimastadion
Kaksi pientä haukanpoikasta pääsi ensimmäiselle "neuvolakäynnilleen".

Helsingin uimastadionilla pesivä kanahaukkapari Helmi ja Heikki on saanut jo kolmannet poikasensa. Alkukesästä 2015 syntyivät Saana, Sulo ja Salama ja vuotta myöhemmin Miina, Milla ja Minttu.

Noin kolme viikkoa sitten pesästä alkoi kuulua tuttua piipitystä, ja varhain tämä aamuna arboristit kiipesivät pesään noutamaan poikaset rengastusta varten. Mitä söpöliinejä sieltä löytyikään!

Petolintuasiantuntija Tapio Solonen sai rengastettavakseen 1190 ja 1125 grammaa painavat, noin kolmen viikon ikäiset, hämmentyneen oloiset pikkuhaukat.

Helmi-emo seurasi toimitusta kiltisti läheisessä puussa, ja antoi rengastajalle työrauhan. Tuoreilta poikasilta puuttuu vielä nimet, jotka päätetään totuttuun tapaan uimastadionin asiakkaiden ehdotusten perusteella.