1. yle.fi
  2. Uutiset

Lukemista viikonlopuksi: Kaikuja SMP:n historiasta, mitä tiedämme Simon Elosta ja julma huumesota Filippiineillä

Tämä on Yle Uutisten uusi tuhti lukupaketti, josta löydät luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

kotimaa
Timo Soini
Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini Kultaranta-keskustelutilaisuudessa presidentin kesäasunnolla Naantalissa sunnuntainaRiikka Uosukainen / Yle

Kokoamme Yle Uutisten kiinnostavimpia lukujuttuja viikon varrelta yhdeksi paketiksi viikonloppuiltoihin. Lukupaketti julkaistaan lauantaisin ja sunnuntaisin kello 18.

Tässä tämän viikon lukusuosituksemme, ole hyvä!

Analyysi: Uusi vaihtoehto - kaikuja SMP:n historiasta
Perussuomalaisen ryhmän hajoamisessa voi nähdä kaikuja SMP:n historiasta, kirjoittaa politiikan toimittajamme Jari Korkki

Simon Elo
Simon EloKimmo Penttinen / Lehtikuva

Tällainen on Simon Elo – konservatiivi ja kristitty

Perussuomalaisista eronnutta Uusi vaihtoehto -ryhmää johtaa 30-vuotias Jussi Halla-ahon aatetoveri. Mitä muuta hänestä tiedetään?

Juha Sipilän sijoituskumppanit.

Juha Sipilä uskoi pumppuhammasharjaan ja puukaasuttimeen – näin eteni ura enkelisijoittajana

Ennen poliitikon uraansa Juha Sipilä oli enkelisijoittaja, joka laittoi miljoonia euroja villeihin yritysideoihin. Sijoittajana Sipilä luotti kotiseutunsa yrityksiin, jotka saivat valtiolta miljoonia.

Susanna Niemi
Mari Siltanen / Yle

Suski vietti 12 vuotta lastenkodissa – Nyt hän on äiti, joka ei tuoksu pullalta

Susanna “Suski” Niemi on viettänyt omasta lapsuudestaan 12 vuotta lastenkodissa. Nyt hän on tamperelainen äiti, joka iloitsee siitä, että poika tunnistaa jo isänsä auton äänen.

Viiltelyä ja itsetuhoisuutta: Nuorten tyttöjen pahoinvointi huolestuttaa asiantuntijoita – "On paljon, mistä lasten vanhemmat eivät tiedä"

Nuorten tyttöjen itsetuhoisuus on lisääntynyt. Lähetteet lastenpsykiatriaan ovat lisääntyneet ja tytöt ottavat auttaviin puhelimiin ja chatteihin yhteyttä valtavan paljon enemmän kuin pojat. Suomen Mielenterveysseuran yhteydenotoista reilu 20 prosenttia liittyi itsetuhoisuuteen, viiltelyyn ja itsemurha-ajatuksiin.

Avonainen arkku Filippiinien Santa Ninossa.
.Kirsi Crowley / Yle

Invalidi poika ja kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti – Filippiinien raa’an huumesodan uhreiksi voi joutua kuka tahansa

Pienikin epäily saattaa viedä ihmiset pahamaineisille tappolistoille, joita käytetään Filippiineillä riehuvassa huumesodassa. Ylen toimittaja Kirsi Crowley kirjoittaa Manilasta, miten epäluulo ja pelko ovat vallanneet ihmiset.

Lue seuraavaksi