Pelastusviranomaiset: Olemme päässeet tornitalossa vain 20. kerrokseen asti

Ylimmissä kerroksissa olevien asukkaiden tilanteesta tai selviämisestä ei siten ole tietoa. Viranomaiset eivät edelleenkään täsmennä kuolonuhrien määrää.

Ulkomaat
Palomiehet sammuttavat Grenfell Towerin paloa.
Seuraa suoraa lähetystä palaneen tornitalon sammutustöistä Lontoosta.

Pelastushenkilökunta on toistaiseksi onnistunut pääsemään Lontoossa tulipalon kourissa olevassa tornitalossa vain rakennuksen 20. kerrokseen asti, Lontoon paloviranomaiset kertoivat tiedotustilaisuudessa.

Sammutusgraana talon oikealla seinustalla.
Daniel Leal-Olivas / AFP

Ylimmissä kerroksissa olevien asukkaiden tilanteesta tai selviämisestä ei siten ole tietoa. Viranomaiset eivät edelleenkään täsmennä kuolonuhrien määrää.

Rakennuksessa on kaikkiaan ainakin 24 kerrosta. Aiemmin viranomaiset ovat kertoneet, että rakennuksessa olisi 27 kerrosta. Kerrosten tarkka laskutapa ja asuinkerrosten määrä on epäselvä.

Miehittämätön paloruisku sammuttaa tulipaloa.
Facundo Arrizabalaga / EPA

Lontoon pormestari: Paljon ihmisiä yhä kateissa

Lontoon pormestarin Sadiq Khanin mukaan sammutus- ja pelastustyöt saatiin käyntiin nopeasti. Palokunta oli paikalla kuudessa minuutissa saatuaan hälytyksen, Khan sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

Khanin mukaan kateissa on yhä "paljon ihmisiä". Pelastustöissä on mukana Khanin mukaan yli 250 palomiestä, yli 100 lääkintähenkilöä ja 100 poliisia.

Rakennuksen rakenteiden kestävyyttä valvotaan jatkuvasti, paloviranomaiset kertoivat tiedotustilaisuudessa. Toistaiseksi rakennusta pidetään riittävän turvallisena, jotta sammutushenkilökunta voi jatkaa pelastustöitä myös rakennuksen sisällä.

Lähteet: Reuters, AFP