Lasten LukuVarkaus -palkinto Salla Simukalle: "Paras palkinto, jonka lastenkirjailija voi saada"

Lumikki-nuortenromaaneistaan tunnettu Simukka sai palkinnon ensimmäisestä lastenkirjastaan Sisarla.

lastenkirjallisuus
Kirjailija Salla Simukka.
Varpu Mäntymäki / Yle

Lasten LukuVarkaus -kirjallisuuspalkinnon on voittanut Salla Simukan Sisarla. Viime vuonna julkaistu teos on tamperelaiskirjailijan ensimmäinen lastenkirja.

Kirja kertoo tytöstä, jolla on kaksi mielikuvitusystävää, mutta ei yhtään oikeaa. LukuVarkauden lapsiraatilaisten mielestä kirjassa ei ollut "yhtään tylsää kohtaa".

Salla Simukka tunnetaan kirjoittamistaan Lumikki-nuortenromaaneista niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Keskiviikkona Vekara-Varkaus-tapahtuman yhteydessä myönnettyä 3 500 euron arvoista palkintoa hän pitää suuressa arvossa.

– Koen, että se on paras palkinto, jonka lastenkirjailija voi saada. Lapsilukijat ovat olleet palkinnosta päättämästä. Silloin tietää, että se on todella puhutellut juuri sitä kohdeyleisöä.

Palkinnosta kisasi Simukan Sisarlan lisäksi viisi muuta teosta: Anneli Kannon Kulkurikaksikko, Mari Kujanpään Emman salainen toive, Heikki Lehikoisen Kuningas Faravidin testamentti, Esko-Pekka Tiitisen Dada-kissa ja Populuksen popcornit ja Jutta Tynkkysen Etsivätoimisto Mysteeri ja Pyhän Birman safiiri.

Aikuisista koostunut esiraati luki noin 80 kappaletta vuonna 2016 suomeksi ilmestyneitä lastenromaaneja. Voittajan valitsi kuuden hengen raati, joka koostui varkautelaisista alakoululaisista.