Nyt kammetaan ulos perussuomalaisten Lapin pomoa – "ääriryhmät ottavat piirejä haltuunsa"

Perussuomalaisten puheenjohtajataistelun jälkimainingit repivät puolueen rivejä Lapissa.

politiikka
Matti Torvinen (ps.)
Matti Torvinen on perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja ja Rovaniemen kaupunginvaltuutettu.Tanja Männistö / Yle

Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja halutaan vaihtaa. Puheenjohtaja Matti Torvisen lausunnot ovat saaneet osakseen rajua kritiikkiä. Torvinen kertoi tiistaina, että kannattaa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronnutta uutta eduskuntaryhmää ja arvosteli samalla Jussi Halla-ahon kannattajia.

Useampi perussuomalaisten kannattaja moittii Torvista siitä, että tämä ei kunnioita puoluekokouksen enemmistön valintoja puheenjohtajaksi.

Torvisen lähtöä kannattavat muun muassa piirihallituksen jäsen Kalervo Björkbacka Rovaniemeltä, Kemin perussuomalaisten puheenjohtaja Harri Tauriainen ja piirin ex-puheenjohtaja Jyrki Savikuja Keminmaasta. Perussuomalaisten Lapin piirin 1. varapuheenjohtajan, simolaisen Terho Korpikosken mukaan vaikuttaa siltä, että Torvinen ei nauti enää piirin luottamusta. He kertovat asiasta Ylelle. Lisäksi Torvista arvostellaan perussuomalaisten Lapin piirin julkisessa Facebook-ryhmässä.

Riitaisa ja repivä ääriryhmä

Torvisen mielestä halla-aholaiset haluavat hänet ulos piirin puheenjohtajan paikalta.

– Luulen kuitenkin, että tällä hetkellä perussuomalaisten suuri enemmistö miettii vakavasti omaa tulevaisuutta. Luulen että ääriryhmät saavat nyt otettua piirejä haltuunsa. Ovathan nämä vakavia asioita. Täytyy itse harkita, että kannattaako näin riitaisen ja repivän ääriryhmän kanssa ryhtyä taistelemaan.

Torvinen aikoo ilmoittaa perjantaihin mennessä, jättääkö hän perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtajan paikan. Torvinen valittiin puheenjohtajan paikalle tammikuussa 2016.

"Äärioikeiston hörhöilyt rajoilla sapelit pystyssä"

Tässä Torvisen kommentit, jotka suututtivat kenttäväen:

– Voin sanoa, että sydämeni musertui ja puristui lauantaina kun puheenjohtajistossa havaitsin, että äärioikeistolaiset ovat kaapanneet vallan perussuomalaisessa puolueessa ja häikäilemättömästi olivat viemässä puolueen koko aikaisemmin tehtyä työtä äärioikeiston käsiin. Hakeutumassa koko Euroopan äärioikeiston ytimeen. Silloin ajattelin, että tämä ei voi olla totta. Että minun kohdallani se ei voi jatkua enää.

– Äärioikeiston hörhöilyt rajoilla sapelit pystyssä ja plakaatit ylhäällä tätä maata ei pidetä ylhäällä. Se tehdään yhteistyöllä, diplomatialla ja lainsäädännöllä. Eli ehdottomasti olen Timo Soinin mukana.

Torvisen syrjäyttämisaikeista kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa verkkosivuillaan.