Valionrannan ideakilpailuun tuli vain yksi ehdokas – Lapland Hotels on saamassa Rovaniemen huipputontin

Hotelli- ja kylpylähanketta aletaan nyt todennäköisesti suunnitella ainoan ehdotuksen pohjalta. Esitys menee kaupunginhallitukselle.

kylpylähotellit
Valiorannan kylpylähotellin luonnos.
Lapland Hotelsin ja arkkitehtitoimisto Aihio arkkitehtien kilpailuun tehty luonnos Valionrannan kylpylähotelliksi. Uusi suunnitelma voi poiketa tästä kuvasta.Arkkitehtitoimisto Aihio Arkkitehdit

Kaupunki julkisti keväällä ideakilpailun, jossa haettiin niin sanotulle Valionrannan tontille hotellinrakentajaa. Kaupunki etsi avoimella haulla ryhmiä, jotka koostuvat rakennuttajasta, arkkitehdista ja hotellioperaattorista. Näistä ehdokkaista piti valita kolme tarkempaan vertailuun.

Nyt kaupungilta kerrotaan, että määräaikaan mennessä kaupunki sai vain yhden ehdotuksen. Se tuli työryhmältä, johon kuuluvat hotelliketju Lapland Hotels, arkkitehtitoimisto Aihio Arkkitehdit ja rakennusliike Salpausselän Rakentajat.

Työryhmä täytti kaupungin asettamat kriteerit muun muassa sen ansiosta, että Lapland Hotelsilla on kokemusta aiemmista hotellihankkeista. Myös ekologisuus ja Rovaniemen tärkeänä pitämä kiertotalous on huomioitu hankkeessa.

Valionrannan hotellirakentamiselle varattu alue
Punaisella rajattu alue on varattu hotellirakentamiselle. Sen vasemmalle puolelle rakennetaan asuinkerrostaloja.Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että kaupunki alkaa kehittää työryhmän esityksen pohjalta Valionrantaan kylpylähotellia ja kongressikeskusta, joka palvelee sekä kaupunkilaisia että matkailijoita.

Yleiskaavan mukaan alueelle saa sijoittaa majoitusrakennuksia sekä virkistysuimalan ja/tai talviuintikeskuksen yleiseen käyttöön.

Jos kaupunginhallitus hyväksyy kaupunginjohtajan esityksen, valittu työryhmä alkaa työstää Valionrannan asemakaavaa yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa. Kun kaava on hyväksytty, Lapland Hotels saa varata tontin itselleen ja rakentaa siihen hotellin.