Poliisi: Kattofirma vei rahat ja jätti remontit kesken – huijauksesta kärsivät tavalliset omakotitalojen omistajat

Kattourakoitsija jätti urakoita kesken tai tekemättä sekä väärensi erilaisia hakemuksia ja kuittauksia, epäilee poliisi.

rikokset
Kuvassa vasara.
Anssi Leppänen / Yle

Poliisi epäilee kattourakoita tarjonnutta yritystä lukuisista väärennyksistä ja petoksista. Yhtiö teki vuonna 2015 kattourakkasopimuksia eri puolilla Suomea, ja tutkittavana oli 25 tapausta. Sopimukset tehtiin heinä–marraskuussa.

Poliisi epäilee esitutkinnan perusteella, että yritys olisi syyllistynyt 18 tapauksessa väärennyksiin ja petoksiin. Seitsemässä tapauksessa kyseessä olisi petos.

Petoksiin yrityksen epäillään syyllistyneen, koska se jätti yksityisasiakkaiden maksamia urakoita tekemättä tai kesken. Lisäksi yrittäjän epäillään väärentäneen urakkasopimusta koskevien töiden vastaanottokuittauksia ja rahoitusyhtiölle asiakkaan puolesta tehtyjä luottohakemuksia.

Kun luottoa hakeneet asiakkaat saivat osamaksulaskun urakasta, jota ei koskaan tehty, jäi lasku rahoitusyhtiön kontolle. Rahoitusyhtiö oli maksanut summat urakointiyhtiön tilille.

Rahoitusyhtiö vaatii vajaan 250 000 euron korvauksia. Yksityisasiakkaat ovat esittäneet tähän mennessä yhteensä 32 000 euron korvausvaatimukset.

Tutkinnan perusteella suurin osa rikoksilla saaduista rahoista olisi mennyt yrittäjän henkilökohtaiseen käyttöön.

Yritys toimi Heinolasta, mutta toiminta päättyi poliisin mukaan vuoden 2016 alussa. Yhtiö asetettiin konkurssiin kesäkuussa 2016.

Juttu siirtyy syyteharkintaan heinäkuussa.