Neuvottelut uuden sairaalan rakentamiseksi radan varteen jo käynnissä – syksyllä nimiä paperiin

Suunnitelma Kanta-Hämeen uuden keskussairaalan rakentamiseksi junaradan viereen on edennyt askeleen. Aiesopimus maakaupoista pyritään saamaan aikaan syksyllä.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin suunnitellun uuden keskussairaalan havainnekuva
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Uuden sairaalan rakentamisesta junaradan varteen on käyty alustavia neuvotteluja sairaanhoitopiirin, Hämeenlinnan kaupungin ja Janakkalan kunnan sekä Senaattikiinteistöjen ja Liikenneviraston kanssa.

– Sairaalaa suunnitellaan alueelle, jossa maanomistajia on kaksi, Senaattikiinteistöt ja Liikennevirasto. Osapuolia on sen lisäksi Puolutusvoimien logistiikkalaitos, Hämeenlinnan kaupunki ja Janakkalan kunta, koska Liikenneviraston tontilla olevaa puunlastaustoimintaa suunnitellaan siirrettäväksi Janakkalaan, valottaa sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen.

Juvosen mukaan neuvotteluyhteys kaikkiin osapuoliin on nyt saatu.

– Nyt on sovittu mistä kokonaisuudesta pyritään saamaan aikaan aiesopimus. Aiesopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Hämeenlinnan kaupunki voi sitten käynnistää kaavoituksen alueelle.

1970-luvulla rakennettu Kanta-Hämeen keskussairaala on tullut monin osin tiensä päähän. Eri vaihtoehtoja sairaalan tulevaisuudelle pohdittiin pitkään. Viime kesänä sairaanhoitopiirin valtuusto päätti, että ykkösvaihtoehto uudelle sairaalalle on kaupungin itäpuolella radanvarressa.

Sopimukset kuntoon syksyllä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvosen mukaan sopimukset pyritään saamaan aikaan syksyllä. Tämän jälkeen sairaanhoitopiiri voi hakea sosiaali- ja terveysministeriöltä investointilupaa sairaalan suunnittelua varten.

Juvonen muistuttaa, että hanketta on tärkeää viedä eteenpäin yhteistyössä Oma Hämeen kanssa.

– Tästä on tulossa koko maakunnan sotea palveleva yksikkö.

Nykyisen sairaalan maa-alueiden ja kiinteistöjen kohtalo on vielä kokonaan auki.

– Sairaanhoitopiiri käynnistää erillisen selvityksen siitä, mitä tämän kokonaisuuden kiinteistöille ja isoille maa-alueille tehdään, sanoo Juvonen.