1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaiset Nuoret tukevat puoluejohtoa yhtenä rintamana – Samuli Voutila vaatii Kimmo Kivelän eroa Kuopion valtuustoryhmän puheenjohtajuudesta

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila ei olisi osannut kuvitella, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajoaisi.

Perussuomalaiset
Samuli  Voutila.
Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja ja Kuopion kaupunginvaltuutettu Samuli Voutila näkee puolueen tulevaisuuden valoisana.Joonas Nieminen / Yle

Perussuomalaisten nuorisojärjestön hallitus asettui puoluekriisissä tukemaan puoluetta ja sen johtoa yksimielisesti.

– Me Perussuomalaiset Nuoret kunnioitamme demokratiaa ja seisomme päätösten takana. Vaikka puolueen johto on nyt jäsenten demokraattisella päätöksellä uusiutunut, eivät meidän politiikkamme ja arvomme ole silti mihinkään vaihtuneet tai hävinneet.

Voutila kertoo jäsenistön olevan tyytyväinen siihen, että Perussuomalaisten Nuorten hallitus on ryhtynyt tukemaan puoluetta ja sen johtoa.

– Jäsenet kiittävät, että olemme pitäneet selän suorana ja jatkamme tästä työtä kuten aina ennenkin.

Nuorissa ei Voutilan mukaan jakoa – on vain yksi perussuomalaiset

Perussuomalaisten Nuorten joukossa Voutila ei tunnusta kahtiajakoa ”halla-aholaisiin” ja ”terholaisiin”.

– Jos jokin jako puolueessa on ollut, se on ollut vanhan SMP-jäsenistön ja perussuomalaisten välillä.

Nuorissa ei ole Voutilan mukaan SMP:n perinnettä. Kaikki nuoret ovat liittyneet perussuomalaisiin.

Voutilan mukaan perussuomalaisten jäsenistö on ollut hyvin pettynyt loikkareihin, ja heitä pidetään pettureina.

– Loikkarit eivät mielestäni millään tapaa edusta perussuomalaisia, vaan ovat pettäneet sekä meidän äänestäjämme että aateveljet ja -siskot. Toivon, että ne eduskuntaryhmän jäsenet, jotka vielä empivät jäämistään puolueeseen ymmärtäisivät, että heidät on valittu eduskuntaan perussuomalaisina kansanedustajina.

”Kivelän ei tulisi jatkaa valtuustoryhmän puheenjohtajana”

Voutila on myös Kuopion kaupunginvaltuuston perussuomalaisten valtuustoryhmän varapuheenjohtaja. Ryhmän puheenjohtaja Kimmo Kivelä puolestaan on yksi Uusi vaihtoehto -ryhmään loikanneista kansaedustajista.

Ryhmän jatkosta Voutilan näkemys on selvä:

– Perussuomalaisten valtuuston varapuheenjohtajana näen, että Kimmo Kivelä ei voi jatkaa valtuustoryhmän puheenjohtajana tai valtuustoryhmässämme. Loikatessaan hän teki päätöksen ettei enää edusta perussuomalaisia. Mielestäni olisi äärimmäisen ongelmallista jos hän jatkaisi ryhmässämme.

Kimmo Kivelä itse sanoo vetoavansa yhtenäisyyden puolesta.

– Toivon, että kunnissa voisivat toimia yhtenäiset ryhmät. Oma asemani on luonnollisesti ryhmän käsissä, Kivelä kommentoi Ylelle sähköpostitse.

Voutila uskoo kriisin tiivistävän joukkoja

Perussuomalaisten tulevaisuus näyttää Voutilan mukaan valoisalta. Kuluneella viikolla puolue on saanut jo uusia jäsenhakemuksia.

– Kriiseissä pitää aina nähdä mahdollisuus. Tästä eteenpäin puolue ja sen jäsenet ovat entistä tiiviimpiä. Uskon, että tästä mennään eteenpäin entistä voimakkaampana ja yhtenäisempänä joukkueena, Voutila summaa.

Uutista päivitetty 16.6. klo 7:48: Lisätty Kimmo Kivelän kommentti.

Lue seuraavaksi