Oppositio pääsee höykyttämään loikanneita ministereitä – kyselytunti suorana kello 16

Kolme perussuomalaisista loikannutta ministeriä on paikalla kyselytunnilla. Yle lähettää kyselytunnin suorana Areenassa ja TV1:ssä.

eduskunta
Eduskunnan täysistunto
Eduskunnan täysistunto

Eduskunnassa on tänään torstaina odotettavissa mielenkiintoinen kyselytunti kello 16. Mielenkiintoa tuo ainakin se, että osa perussuomalaisista loikanneista ministereistä on vastaamassa kansanedustajien kysymyksiin.

Ulkoministeri Timo Soini on arktisen neuvoston kokouksessa, mutta eurooppaministeri Sampo Terho, puolustusministeri Jussi Niinistö ja työministeri Jari Lindström ovat paikalla. Kolmikko kuuluu nykyään Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään 17 muun loikkarin kanssa.

Kyselytunnilla on paikalla luonnollisesti myös muiden puolueiden ministereitä, mutta pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) eivät kiireiltään ministeriaitiossa istu. Näin ollen Sampo Terho on ainoana hallituksen johtotriosta kyselytunnilla.

15 perussuomalaisten kansanedustajaa puolestaan edustavat nykyään oppositiota, joten heiltä voi odottaa hallituksen hiillostusta muiden oppositioryhmien kanssa.

Eduskuntaryhmien kokoonpanoissa voi ennen kyselytuntia vielä tapahtua, koska kaikki ryhmät pitävät kokouksensa ennen sitä. Esimerksi Uusi vaihtoehto voi hyväksyä uusia jäseniä kokouksessaan, ja perussuomalaisista saattaa vielä lähteä kansanedustajia.

Tarkemmin eduskunnan voimasuhteista voi lukea täältä.

Kyselytuntia voi seurata suorana sekä Yle TV1:ssä että Yle Areenassa.