Meyer Turku ei hyväksy työntekijöiden ulosmarssia

Meyer Turun johto ei tunnista ammattiosaston esittämiä syytöksiä. Pääluottamusmiehen mukaan työilmapiiri on kiristynyt, koska osalle työntekijöitä on jaettu varoituksia ja heitä on uhkailtu.

Kotimaa
Ilmakuva Meyerin Turun telakalta
Meyer Turku

Tuhatkunta Meyer Turun telakan työntekijää marssi ulos torstaina puoliltapäivin. Pääluottamusmiehen mukaan työilmapiiri on kiristynyt, koska osalle työntekijöitä on jaettu varoituksia ja heitä on uhkailtu.

Yhtiö vastaa, että Meyer Turun johto ei tunnista esitettyjä syytöksiä sellaisina kuin ne esitetään, mutta ottaa ne vakavasti. Mahdolliset ristiriidat käsitellään yhtiössä sisäisesti työnantajan ja työntekijöiden välisesti, telakan tiedotteessa todetaan.

Yhtiön laskujen mukaan noin 900 Turun telakan työntekijää poistui torstaina telakalta puolitoista päivää kestävään työnseisaukseen. Työnseisauksessa ovat mukana työntekijäportaasta kaikki muut paitsi sähkötyöntekijät.

Yhtiö korostaa, että työntekijöiden kanssa on voimassa oleva työsopimus, joten Meyer Turku ei hyväksy työntekijöiden toimia. Tiedote loppuu toteamukseen siitä, että Turun telakka tunnetusti pitää kiinni asiakkaan kanssa sovituista laivojen toimitusajoista.