1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perussuomalaiset

Leena Meri on perussuomalaisten eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja

Varapuheenjohtajat ovat Ville Tavio ja Sami Savio. Meren mukaan PS-ryhmässä kukaan ei enää harkitse siirtymistä muihin eduskuntaryhmiin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi valittu Leena Meri Helsingissä torstaina. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Perussuomalaisten ryhmäkokous venyi lähes kaksituntiseksi, ulos marssi uusi puheenjohtajisto.

Puheenjohtaja on Leena Meri, ryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Ville Tavio ja toinen varapuheenjohtaja Sami Savio.

– Meillä on tämmöinen nuori puheenjohtajisto, laskenhan mielelläni itsenikin nuoreksi, Meri summasi ryhmäkokouksen jälkeen.

Meren mukaan kokoukseen osallistui 15 jäsentä, eikä kukaan, Mika Niikkokaan, hänen mukaansa heistä harkitse enää ryhmästä loikkaamista. Jäsenmäärä voi Meren mukaan myös kasvaa.

– Voi olla että [muutoksia tulee] toiseen suuntaan, ei koskaan tiedä, Meri sanoi.

Mika Niikko kertoi ennen kokousta harkitsevansa vielä ryhmäänsä jäämistä, ja haluavansa arvokeskustelua.

Niikko ei näyttäytynyt toimittajille kokouksen jälkeen, mutta Meren mukaan arvokeskustelua käytiin, ja ryhmän arvot ovat entisellä mallillaan – koti, uskonto ja isänmaa.

Perussuomalaisten ja siitä irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustajat istuvat nyt eduskunnan istuntosalissa toinen toistensa lomassa, kukin entisillä paikoillaan. Meren mukaan istumajärjestys voi pysyä samana loppukauden, kunnes syksyllä varsinainen eduskuntatalo otetaan remontin jälkeen uudelleen käyttöön.

_Klo 17:18 Lisätty Meren arvio siitä, että ryhmän jäsenmäärä voi myös kasvaa. _