Lahden ammattikorkeakoulun rehtorille näytetään ovea – uutta johtajaa aletaan hakea heti

LAMKin hallitus ei jatka viisi vuotta toimitusjohtajana ja rehtorina työskennelleen Outi Kallioisen toimitusjohtajasopimusta.

Lahden ammattikorkeakoulu
LAMKin rakennus
Yle

Lahden ammattikorkeakoulun hallitus on päättänyt, ettei se jatka enää rehtorina ja toimitusjohtajana työskennelleen Outi Kallioisen sopimusta. Kallioinen lopettaa työnsä LAMKissa heinäkuun alussa.

LAMKin hallituksen puheenjohtaja Kari Salmi ei suostu kertomaan, miksi Kallioisen toimitusjohtajasopimusta ei jatketa.

– Olemme todenneet, ettei hän kommentoi, emmekä me yhtiön puolelta kommentoi. Meillä on ollut pitkäaikainen yhteistyö ja yhteistyö päättyi näin, Salmi sanoo.

Lahden ammattikorkeakoululle on tarkoitus alkaa hakea toimitusjohtaja-rehtoria välittömästi. Salmen mukaan ensin päätettäneen sijaisjärjestelyistä. Myös toimitusjohtajahaun käynnistämisestä päättää LAMKin hallitus.

Uuden toimitusjohtajan rekrytoinnissa huomioidaan se, että LAMK on liittymässä Lappeenrannan teknillisen yliopiston uuteen LUT-konserniin.

– Sehän on luonnollista, että silloin, kun toimitusjohtajuus tulee hakuun, on mietitty kelpoisuusehtoja. Nyt varmasti mietitään myös minkälaisilla kriteereillä uutta johtajaa haetaan, LAMKin hallituksen puheenjohtaja Kari Salmi toteaa.

Outi Kallioinen toimi Lahden ammattikorkeakoulun toimitusjohtajana ja rehtorina vuodesta 2012.

Yle ei tavoittanut Kallioista torstaina iltapäivällä.