Hallitus pääsemässä pian sopuun alkoholilaista?

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan neuvottelujen lopputulos selviää "kohtuullisen ajan puitteissa".

Alkoholilainsäädäntö
Antti Kaikkonen eduskuntaryhmän kokouksessa.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen eduskuntaryhmän kokouksessa torstaina.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Hallitus saattaa olla pääsemässä pian sopuun alkoholilain uudistuksesta, kertoi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen torstaina eduskunnassa.

– Asia on ollut tänään eduskuntaryhmissä keskusteluissa ja eduskuntaryhmät ovat miettineet suhtautumista asiaan ja neuvottelut jatkuvat. Jos pääsemme ratkaisuun, niin kerromme siitä kyllä heti. Se selviää kohtuullisen ajan puitteissa, Kaikkonen totesi.

Kaikkonen sanoi, että neuvottelut alkoholilaista nytkähtivät eteenpäin keskiviikkona keskusteluissa kokoomuksen ja Uusi vaihtoehto- eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa.

– Totesimme, että hyvähän se olisi jos tällekin nyt ratkaisu löytyisi.

Myös Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoi torstaina STT:lle, että alkoholilaista päästäneen sopuun, mutta asiaa tullaan käsittelemään vielä ryhmäjohtajien kesken.

Kaikkonen ei kommentoinut, onko keskusta taipumassa vuosi sitten neuvoteltuun kompromissiratkaisuun laista. Vuosi sitten tehdyssä kompromissiratkaisussa kansanedustajat eivät saisi äänestää omantuntonsa mukaan 5,5 prosenttia alkoholia sisältävien juomien tuomisesta ruokakauppoihin.

Keskustan toukokuun lopussa tehdyn kompromissiesityksen mukaan kansanedustajat olisivat saaneet äänestää vapaasti vahvempien juomien kohdalla. Perussuomalaiset kuitenkin vastusti esitystä ja alkoholilain uudistus kaatui.