Taideyliopisto irtisanoo 22 työntekijää

Neuvottelut koskivat 340 työntekijää. Yliopisto arvioi säästöjä kertyvän 1,8 miljoonaa vuoden 2020 loppuun mennessä.

Taideyliopistot
Teatterikorkeakoulun sisäänkäynti Helsingissä.
Taideyliopisto irtisanoo 22 työntekijää. Markku Ulander / Lehtikuva

Taideyliopistossa huhtikuussa aloitetut, 340 hallinto- ja palveluhenkilöstön työntekijää koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Neuvottelujen tuloksena henkilöstöä irtisanotaan enintään 22 henkilöä. Alun perin irtisanomisten määräksi arvioitiin enintään 30 henkilöä. Kokonaisuudessaan henkilöstö tulee vähenemään 28 henkilötyövuodella vuoteen 2020 mennessä.

Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäen mukaan yt-neuvottelujen tavoitteena oli uudelleenorganisoida ja tehosta palvelutoimintaa.

– Hyödynnämme kolmen akatemian yhdistymisen mahdollistamia synergioita ja poistamme päällekkäisyyksiä. Tavoitteeseen päästään toimintoja uudelleenjärjestelemällä, henkilöstövähennyksillä, kuluja karsimalla ja tilankäyttöä tehostamalla, Perkiomäki kertoo tiedotteessa.

Perkiömäen mukaan Taideyliopisto saavuttaa yt-neuvotteluja koskevien toimenpiteiden avulla 1,8 miljoonan euron säästöt vuoden 2020 loppuun mennessä.

– Löysimme lisäsäästöjä muun muassa tilakuluista. Säästöjen avulla voimme turvata Taideyliopiston toiminnan myös tulevaisuudessa, Perkiomäki kertoo.

Vuonna 2013 toimintansa aloittaneeseen Taideyliopistoon kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita laitoksessa on yhteensä noin 2100 ja henkilötyövuosia noin 740.