Herätys: Liikunta on pillereitä väkevämpää, Trump tiukentaa Kuuba-politiikkaa, sää muuttuu epävakaiseksi

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Nainen leikkii vedellä järvessä.
Ismo Pekkarinen / AOP

Keski-ikäiselle liikunta on pillereitä parempi

Kuumia aaltoja, valvottuja öitä ja masennusta. Keski-ikäinen nainen tietää, mitä vaihdevuosioireet voivat pahimmillaan olla. Tuore väitöstutkimus muistuttaa, että harrastamalla liikuntaa voi vähentää vaihdevuosivaivoja sekä parantaa työkykyä ja elämänlaatua. Liikunta on myös vaihtoehto hormonikorvaushoidolle.

Trump valottaa Kuuban-politiikkaansa

Donald Trump
Donald TrumpBrendan Smialowski / AFP

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump aikoo tänään perjantaina ilmoittaa maansa Kuuban-politiikan tiukennuksista. Hänen edeltäjänsä Barack Obama palautti maiden väliset diplomaattisuhteet ja poisti suuren osan Kuubaan kohdistuneista pakotteista. Trumpin suunnitelmista saatujen ennakkotietojen mukaan hän aikoo vaikeuttaa rahansiirtoja Yhdysvalloista Kuubaan, jotta raha ei päätyisi Kuuban armeijalle ja turvallisuuspalvelulle.Diplomaattisuhteet ja matkustusoikeus tiettävästi säilyisivät.

Miltä Suomi näyttää vuosikymmenten tauon jälkeen

Anna Räisänen
Räisäsen kotialbumi ja Jouni Immonen / Yle

Yle järjestää livelähetyksen, jossa voi kysyä 40 vuotta Yhdysvalloissa asuneelta Anna Räisäseltä, miltä Suomi näyttää vuosikymmenten jälkeen. Livechat järjestetään kello 11.30 alkaen. Chattia voi seurata osoitteessa yle.fi tai Ylen uutisten Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun).

Google Street View täytti 10 vuotta

Googlen kuvausauto kuvaa Albanian Tiranassa.
Googlen kuvausauto kuvasi Albanian Tiranassa toukokuussa 2016.EPA

Tulevina vuosina Street View tulee todennäköisesti ottamaan ison harppauksen kohti virtuaalitodellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia. Vielä kuvien keräämisen alkuvuosina monet ihmiset ottivat yhteyttä Googleen yksityisyydensuojaan liittyen. Nykyään käyttäjien yhteydenotot liittyvätkin nimenomaan kuvien ajanmukaisuuteen, erityisesti yrittäjien yhteydenotot ovat lisääntyneet, kertoo Street View'n ohjelmajohtajana Googlen Zürichin toimistossa työskentelevä Kesic Koja.

Kysely: EU-maiden kansalaiset myönteisempiä unionille

EU-lippu liehuu, taustalla Big Ben
EU-kansalaiset osoittivat mieltään parlamentin ulkopuolella Lontoossa helmikuussa.Andy Rain / EPA

Eurooppalaisten asenteet Euroopan unionia kohtaan ovat muuttuneet aiempaa myönteisimmiksi, kertoo laaja EU-kansalaisille tehty kysely. Jopa EU-eron puolesta äänestäneessä Britanniassa asenteet ovat muuttuneet vuoden takaiseen verrattuna myönteisimmiksi. Unioni saa kuitenkin kritiikkiä pakolaisasioiden ja talouden hoidosta. Erityisen kriittisesti unionin toimiin pakolaiskriisissä suhtautuvat kreikkalaiset.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja: Puoluejohtoa tuetaan yhtenä rintamana

Samuli  Voutila.
Joonas Nieminen / Yle

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila ei olisi osannut kuvitella, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajoaisi. Voutila ei tunnusta PS-nuorissa kahtiajakoa ”halla-aholaisiin” ja ”terholaisiin”.

Lämmintä riittää mutta sää muuttuu epävakaisemmaksi

perjantain sääkartta
Yle

Sadekuurot yleistyvät loppuviikon aikana, lähipäivinä voi paikoin esiintyä hellettä, kertoo Ylen meteorologi Joonas Koskela.

Perjantaiaamu on laajalti aurinkoinen ja lämpötila kohoaa nopeasti. Lapissa pilvisyys on runsaampaa ja paikoin voi tulla sadekuuroja. Iltapäivällä kuurosateet yleistyvät myös etelämpänä, etenkin maan länsiosassa. Katso tarkemmat sääennusteet Ylen sääsivuilta.