Mikkeliläinen puhelinyhtiö kasvaa yrityskaupalla – 45 uutta työntekijää

MPY aikoo haastaa alan suuret toimijat ketteryydellä. Yrityksellä on kaupan jälkeen 180 työntekijää.

yrityskaupat
MPY on laajentunut viime vuosina Etelä-Savon ulkopuolelle.
Petri Vironen / Yle

Perinteinen puhelinyhtiö MPY haluaa kasvaa yrityskauppojen kautta ICT-alan keskisuureksi toimijaksi. Perjantaina julkistetulla kaupalla MPY ostaa tietohallintojohtamiseen erikoistuneen Net Man Oy:n koko osakekannan.

Myyjinä ovat yrityksen työntekijät Juha Keränen, Jari Ängeslevä, Harri Takala ja Jouko Ervasti.

Toimitusjohtaja Pekka Mettälän mukaan yrityskauppa vahvistaa MPY:n strategista etenemistä kotimaan ICT-markkinoilla.

– Tavoitteemme on haastaa alan isot toimijat ja kasvaa yritysostoin toimialan kärkivaikuttajaksi Suomessa.

Net Man Oy on keskittynyt suomalaisten yritysten tietohallinnon ulkoistuspalvelujen kehittämiseen. Yrityksen liikevaihto on yli viisi miljoonaa euroa. Yhtiön 45 työntekijää siirtyvät MPY:n palkkalistoille vanhoina työntekijöinä.

Yrityskaupan myötä MPY Palvelujen liikevaihto kasvaa 30 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärä yli 180:een. Yritys toimii jatkossa 12 paikkakunnalla.

– Meillä on todella hyvä paketti. Pystymme olemaan uskottava toimittaja keskisuurille yrityksille. Tämä on tapa, jolla haemme kasvua Etelä-Savon ulkopuolelta

Pekka Mettälän mukaan tavoite on kasvaa muutamassa vuodessa 50 miljoonan euron ja yli 200 työntekijän toimijaksi. MPY:llä on takavuosien tappioista huolimatta edelleen vahva tase.

– Viime syksynä teimme yrityskauppastrategian. On mahdollista tehdä muitakin yrityskauppoja sekä varallisuuden että strategian puolesta, mutta emme hätiköi.